0 kr

Du har inga produkter i varukorgen.

Täckkjol Arctic Sport Grey

Rea!

Sportig, täckkjol för dig som vill ha en täckkjol som både håller dig varm men även torr i sadeln och på stallbacken, eller under vilken outdoor aktivitet som helst.

995 kr 695 kr

34363840424446
Nollställ
  • Leverans inom 24h
  • Fria returer
  • Säker betalning

En lätt, dunliknande, sportig täckkjol för dig som vill hålla dig varm och torr vintertid med växlande väder, dvs som ena dagen bjuder på minusgrader och den andra snöblandat regn. Dregkedjorna som sitter fram- och baktill istället för i sidorna gör att du har optimal rörelsefrihet oavset aktivitet.

Plaggen i Serien Arctic Sport är tillverkade av ett ripstop nylon med ett membran för att tåla regn / blötsnö samt för att andas. De är kanalsydda med Sorona See Proo, ett syntetdun från Dupont som är mycket lätt samt har utmärkt värmande egenskaper även om det skulle bli fuktigt. Sorona består dessutom av förnyelsebara fibrer från växtriket. Syntetdun har ju den fördelen att det är ätt att tvätta, torkar på nolltid och värmer även om det skulle bli fuktigt. För din säkerhet har Arctic Sport utrustats med reflexdetaljer på både på dragkedjan och i sidan och för att du skall hålla värmen maximalt i tex hästsadeln, har täckkjolen (eller ridkjolen) utrustats med elastiska benband på insidan så den inte fladdrar om det blåser.

Färg: Grå med rosa insida
Anvädningsområde: Ridkjol, täckkjol för övriga fritidsaktiviteter

-Två fickor med dragkedja
-Reflexränder på dragkedjor
-Tvåvägsdragkedja framtill samt dragkedja bak
-Logo i reflexmaterial
-Justerbar midja
-Reflex i sidan
-Elastiska benband med tryckknappar på insidan

-Ripstop nylon med 1000 mm vattenpelare
-Dupont Sorona See 200 gram isolering
-YKK dragkedjor

Syntetdun har den fördelen gentemot dun att det tål fukt och väta. Isoleringen är tillverkad i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna.

Syntetdunet från Dupont är ett material som till ca 40 % består av återvunna delar från växtriket. Materialet heter Sorona See Pro och är dessutom framställt under en extra energisnål process vilket innebär mindre utsläpp av växthusgaser. Både tyget och isoleringen kommer från fabriker som är OEKO-Tex certifierade.