0 kr

Du har inga produkter i varukorgen.

Här kan du läsa mer om vad vi har valt för material till våra plagg och varför

Ställ gärna en fråga till oss om det någonting du undrar över!

support@uhip.se

Våra yttertyg

Regn & vädertåliga

Som yttertyg har vi valt lätt och rivtåligt rip-stop nylon. På både jackor och kjolar är tygerna DWR- behandlade, eller tillverkade med en beläggning som enligt ett index tål olika mängd vatten. Regnplagg bör ha, som index för hur mycket vatten det tål, ca 2000 mm vattenpelare. Uhip’s plagg tål 3-10.000 mm vattenpelare, vilket innebär en vattenmänd motsvarande regnväder i 1 -2 timmar för de av våra plagg som tål mest regn.

Andasfunktion

DWR- behnadlingen är gjord så att den inte släpper igenom stora vattendroppar från utsidan men därmeot vattenånga vilket innebär att tyget släpper ut fukt från insidan som uppstår när du blir svettig.

 

Rip-stop

Rip-stop är ett slitstarkt nylontyg som är tillverkat för att klara tuffa miljöer och väderlekar.

Lätta, mjuka och följsamma

Våra tyger är CIRE-behandlade. CIRE är en typ av vaxbehandling som gör tyget både mjukt och tåligt, men även så att det tål väta bättre.

 

Inget dun från djurriket

Vi har inget dun från djur i våra plagg utan har valt ett dunliknande material i syntet/microfiber eftersom de till skillnad från dun klarar av att hålla värmen både i fuktiga och blöta miljöer. Syntetdun har samma värmande egenskaper som dun men det torkar dessutom på nolltid. Dun är till för torr och kall väderlek och klumpar ihop sig när det blir blött, då mister det sin värmande funktion.  Syntetdun är tillverkat i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna. Vårt dunliknande materialet kommer från Dupont och heter Sorona.

DWR-behandling (giftfri behandling)

För att göra ett tyg vattenavvisande använder man en så kallad DWR-behandling på tyget (Durable Water Repellant finish). Det finns olika typer av DWR-behandlingar, men den som är vanligast förekommande idag är en fluorkarbonbehandling. Denna typ av behandling innehåller perfluorerade ämnen (PFC), en mycket stor grupp av organiska ämnen som används i många olika sammanhang för dess speciella egenskaper. De är t ex vatten- smuts- och fettavvisande och har bra temperaturtålighet.

Våra foder

Syntetdun

Vi har inget dun från djur i våra plagg utan har valt ett dunliknande material i syntet/microfiber eftersom de till skillnad från dun klarar av att hålla värmen både i fuktiga och blöta miljöer.  Vårt dunliknande materialet kommer från Dupont och heter Sorona. Syntetdun har samma värmande egenskaper som dun men det torkar dessutom på nolltid. Dun är till för torr och kall väderlek och klumpar ihop sig när det blir blött, då mister det sin värmande funktion.  Syntetdun är tillverkat i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna.

Förnyelsebart material

Dupont Sorona är den världsledande tillverkaren och uppfinnaren av material som nylon, teflon etc. Dupont’s Sorona är ett förnyelsebart material som till 37% är utvunnet ur växtriket istället för av vara helt petroleum-baserad som annat nylon och polyester. Tillverkningen använder dessutom 30% mindre energi än vanlig nylon och släpper ut 63% mindre västhusgaser. Dupont är 2015 års Bio Busines award vinnare för sin banbrytande bioteknologi!

Snabbtorkande

Förutom de goda värmande egenskaperna andas fibrerna samt torkar extremt snabbt. Fibrer som Sorona See gör att du håller värmen även om plagget skulle bli vått.

 

Garanterat varma

Av Sorona görs bl a tyger av olika slag samt en dunliknande isolering till ytterkläder och sovsäckar. Isoleringen som bygger på en avancerad technologi kallar de Sorona See och den vi använder heter Pro och Micro. Sorna Pro och Micro är tillverkade av de finaste fibrerna vilket även innebär att den är varmast och mjukast. De fina fibrerna bildar små luftfickor som stänger inne värmen och på såsätt gör plagget varmt.

Oeko tex

OEKO-TEX® Standard 100 är ett världsomfattande enhetligt test- och certifieringssystem för textila råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktitionssteg. Målet är att försäkra att produkterna inte innehåller några hälsofarliga ämnen.

ULL

Till våra underställ och mellanlager har vi valt ull. Ull värmer men även svalkar när det behövs. Blir du våt eller svettig håller det fortfarande värmen. I vår nya mellanlagerjacka har vi valt ett ullmaterial som är likt dun i konsistensen  – ett ulldun!. Det ger en tunn och smidig jacka som värmer, andas men tar ingen plats. Till understället har vi merinoulljersey, det känns som bomull men har ullens egenskaper.

 

Frequently Asked Questions

Här har vi samlat de vanligaste frågorna gällande våra material