Bamboo Beanie Navy Blue/ Black

199 SEK
Snabba leveranser
30 dagar öppet köp
Fria returer

Perfekta vårmössan i mjuk och skön bambu. Vändbar med olika färger att alternera med. Matcha med en kort- eller långärmad bambutröja!

Beskrivning

Luftig och skön mössa med naturligt UV-skydd. Materialet är antistatiskt så det är både smutsavstötande och samtidigt extra mjukt mot huden. Bambun har även förmågan att förhindra att dålig lukt sätter sig i tyget, vilket innebär att både du och din mössa håller er fräscha längre.

Matcha med en kort- eller långärmad bambutröja!

Familj

Bamboo-familjen innehåller basplagg tillverkade i ett väldigt tunt och mjukt tyg vilket gör att kläderna är otroligt sköna att bära. På grund av den höga komforten och bambuns antibakteriella egenskaper passar tröjorna perfekt för träningsaktiviteter. 

Uhips bambutröjor erbjuds i unisex-storlekar, familjen innehåller även mössor.

 

Sex fördelar med Bambu

Bambu är en av de mest snabbväxande plantorna på jorden. Den är inte beroende av kemikalier, gödningsmedel eller insektsmedel för att växa och det krävs väldigt lite vatten till skillnad från konventionell bomull. Bambu är klassificerad som ett grässlag och är en av världens mest hållbara resurser.

1. Bambu håller dig fräsch
Vi alla vet hur kläderna känns efter ett hårt träningspass! Väljer du bambu så kommer du känna dig fräsch och torr betydligt längre eftersom bambu-fibrerna ger tyget en fantastisk andningsförmåga och leder bort fukt.

2. Bambu är otroligt mjuk
Du kommer inte vilja ta av dig ett plagg som är gjort av bambu eftersom bambu-fibrerna gör tyget otroligt mjukt och bekvämt att bära. Du kommer inte märka att du har plagget på dig!

3. Bambu är temperatureglerande
Bambu har isolerande egenskaper. Under varma dagar kommer tyget kännas fräscht och svalt samtidigt som den ger ett ytterligare skydd under de kalla dagarna.

4. Bambu är hypoallergeniskt
Bambu kommer vara särskilt välkommen för dig som lider av känslig hud eller allergier. Bambun är nämligen hypoallergeniskt, vilket betyder att det inte leder till allergiska reaktioner.

5. Bambu ger dig skydd mot uv-strålning
Bambun ger dig ett naturligt skydd mot UV-strålning och kan filtrera bort 97.5% av de skadliga UV-strålarna. Detta gör tyget till det perfekta valet under varma dagar när man är ute i solen länge.

6. Bambu är skrynkelfritt
Tack vare de speciella bambu-fibrerna, är tyget nästan omöjligt att göra skrynkligt. Plagget kommer hålla formen oerhört bra trots många tvättar.

Material

FABRIC: 93% Bamboo Viscose, 7% Elastane

Bambu gör tyget supermjukt och ger en otroligt skön känsla mot huden, den motverkar även att dålig lukt sätter sig i tyget. Våra Bamboo-plagg är gjorda av Viskos Bambu och 5% Lycra som tillför extra stretch och ännu skönare känsla.

Bambu är klassificerad som ett grässlag och är en av de mest snabbväxande plantorna på jorden. De växer fort utan konstgödsel, behöver inte konstbevattnas och kan odlas på mager oduglig jord till skillnad från konventionell bomull som kräver massor av vatten för att växa. Därav är bambu en av världens mest hållbara resurser.

En av bambuns alla positiva egenskaper är att plaggen inte behöver tvättas så ofta! Många gånger räcker det med att bara vädra plaggen över natten så kan de användas ännu en dag eller två. Att minska antalet tvättar förlänger plaggens livslängd och minskar belastningen på vår miljö.

När du väl behöver tvätta ditt bambuplagg så följ dessa råd:

  • Gentle wash at 40 degrees C
  • Do not Bleach
  • Iron Low
  • No dry cleaning
  • Do not tumble dry
  • Wash with similar colors
  • Use mild detergent
  • Do not use softener

Omdömen ()

Frågor om denna produkt ()