Bamboo Beanie Orange Rust/ Tornado Grey

199 SEK
Smart and unique features
Swedish design
Eco conscious

Fler färger

NYHET! Luftig och skön mössa i Bambu. Har naturligt UV-skydd och är vändbar vilket ger dig två färger att alternera med. Matcha med en kort- eller långärmad bambutröja!

Beskrivning

Luftig och skön mössa med naturligt UV-skydd. Materialet är antistatiskt vilket innebär att det är smutsavstötande och extra mjuk mot huden. Materialet Bambu har även förmågan att förhindra att dålig lukt sätter sig i tyget vilket gör att mössan håller sig fräsch längre.

Familj

Bamboo familjen är gjorda i ett väldigt tunt och mjuk tyg vilket gör den otroligt skön att ha på sig. På grund av den höga komforten och bambuns antibakteriella egenskaper passar topparna perfekt för träningsaktiviteter. Den finns som kortärmad och långärmad tröja men också som mössa. Uhips bambutoppar erbjuds i unisex-storlekar i flera härliga färger.

Material

FABRIC: 93% Bamboo Viscose, 7% Elastane

Bambufibern gör tyget supermjukt och ger en otroligt skön känsla mot huden, den motverkar även att dålig lukt sätter sig i tyget. Våra Bamboo-plagg är gjorda av Viskos Bambu och 5% Lycra som tillför extra stretch och ännu skönare känsla.

Bambu är klassificerad som ett grässlag och är en av de mest snabbväxande plantorna på jorden. De växer fort utan konstgödsel, behöver inte konstbevattnas och kan odlas på mager oduglig jord till skillnad från konventionell bomull som kräver massor av vatten för att växa. Därav är bambu en av världens mest hållbara resurser.

Skötselråd

En av bambuns alla positiva egenskaper är att plaggen inte behöver tvättas så ofta! Många gånger räcker det med att bara vädra plaggen över natten så kan de användas ännu en dag eller två. Att minska antalet tvättar förlänger plaggens livslängd och minskar belastningen på vår miljö.

När du väl behöver tvätta ditt bambuplagg så följ dessa råd:

  • Gentle wash at 40 degrees C
  • Do not Bleach
  • Iron Low
  • No dry cleaning
  • Do not tumble dry
  • Wash with similar colors
  • Use mild detergent
  • Do not use softener