Uhips smarty paws 2.jpg

Uhip Smarty paws klara för SM 2022

Agilitylaget Uhips Smarty paws kvalade in till SM 2022 på bara två tävlingar. Vi ringde upp Caroline Mähler som är en av Uhips ambassadörer.

Hej Caroline Mähler, för det första får vi säga stort grattis till kvalet på lag-SM i agility. 
-    Tack så mycket 

Ni lyckades knipa en plats på SM väldigt tidigt under tävlingsåret. Hur känns det? 
-    Det känns ju skönt, att bli klara på två tävlingar. Men vi slutar inte tävla laget för det. För vi älskar att tävla tillsammans 

Vad är det som krävs för att kvala in?
-    Det krävs 3 SM pinnar I hopplagklass och 3 SM pinnar I agilitylagklass.

Du är en tredjedel i agilitylaget Uhip Smarty Paws, hur kom ni fram till namnet?
-    Vi la alla fram lite olika förslag och det var namnet som alla gillade mest 

Uhips smarty paws.jpg

Team Uhip Smarty Paws bestående av Anna Leander, Caroline Mähler och Pia Wiklund

Vilka består laget av? Hur lärde ni känna varandra? Har ni tävlat länge ihop?
-    Laget består av mig Caroline som tävlar med australian kelpie och kör antingen Kira eller Hippo I laget. Anna Leander som tävlar med jaktcockerspaniel Pepsi eller Bernie. Och Pia Wiklund som tävlar med båda sina australian kelpies Lexie och Tesla. Vi har lärt känna varandra på agilitytävlingar Och tävlat lag tillsammans sedan 2018. Vi springer verkligen tillsammans och peppar och stöttar varandra i alla lägen

Tre fjärdjedelar av laget består av rasen Australian Kelpie som du även är uppfödare av. Vad är det som gör rasen framgångsrik på agilityplanen?
-    En kelpie är en mycket positiv hund med mycket action i, som älskar att springa och ha roligt med sin förare vilket är en stor fördel på agilityplanen. Den är även oftast fördelaktigt byggd för att kunna ta snäva svängar och vägvinnande steg. 

Tusen tack för dina svar. Vi håller tummarna och hejjar på er ändra fram till lag-SM som äger rum i Piteå, 8-10 juli nästa år.