Arctic Sport

För växlande väder

Plaggen i familjen Arctic Sport är designade för dig som bor i den delen av landet där vinterväder och temperatur växlar. Arctic Sport är försedda med reflexdetaljer och passar därför dig som rider är ute och rider i mörkret.

Plaggen i familjen Arctic Sport är till för dig som bor i den del av landet där det mest är blåsigt, fuktigt och rått samt växlande vintertemperaturer, plusgrader ena dagen och minus den andra. De har en mängd fyllning som gör att du alltid håller den perfekta temperaturen justera bara det du har under.

Väder och vind är inga problem tack vare yttertygets konstruktion. Plaggens reflexdetaljer gör att du även syns i mörkret.

Arctic Sport finns i jacka, kjol och kappa i dammodell samt jacka och parkas i herrmodell. Färgen är klassisk mörk marinblå.

Regntäthet
Vindtäthet
Värmeförmåga/Isolering
Andasförmåga
Häst och tjej med Arctic Sport ridjacka och ridkjol

Sportig och synlig

Plaggen i familjen Arctic Sport är lätta ätt röra sig i och har en sportig och fräsch look som passar perfekt för utelivet i vinter. Även om looken är sportig är designen feminin och figurnära. Dessutom har plaggen tydliga reflexdetaljer som bidrar till en säkrare utevistelse.

Funktioner

Plaggen är varma samtidigt som de är förvånansvärt tunna och lätta. Tyget har ett skyddande membran på WP 5000 mm vattenpelare i tyget.  Passar den som gillar en sportig look, kläder som du kan röra dig i samt dig som vistas i vinterväder där det anda dagen är minusgrader och andra nederbörd eller blåsigt.

Självklart är Uhip's Arctic Sport jackor utrustade med avtagbar huva och nedfällbara ärmar, kappan har utöver det även tvåvägsdragkedja fram och knappar bak. Tillsammans med benbanden på kappans insida kan du låta kappan hänga ned skydda dina lår vid ridning eller ex. cykling. Benbanden håller den på plats så den inte fladdrar i vinden. Kjolen har tvåvägsdragkedja fram, dragkedja bak samt benband för att även den ska kunna skydda dina lår i sadeln.

ARCTIC SPORT PASSAR DIG SOM

  • gillar en sportig look
  • bor i den del av landet där det mest är blåsigt, fuktigt och rått
  • vistas en del utomhus och prioriterar att synas i mörkret
  • föredrar lager-på-lager-principen under riktigt kalla dagar
Uhip Arctic Sport ridjacka och ridkjol

Material

Tyg behandlat för vind och väta

Plaggen i Arctic Sport familjen är tillverkade av ett ripstop nylon med ett membran som är fäst på insidan av tyget i syfte att stoppa vind och väta. Tillsammans med dess 5000 w/p och DWR impregnering gör att plaggen håller dig torr under exempelvis en uteritt på 45 minuter i lätt till medelintensiv nederbörd.

Arctic Sport är kanalsydda med 200 gram av ett syntetdun från Dupont kallat Sorona See Pro. Syntetdunet gör att de håller dig varm ner till ca -8 grader beroende på hur frusen du är.

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se