Familjen ICE

Värmer och skyddar mot kyla

Ice är det självklara valet om du vill skydda dig mot både riktigt kallt väder och nederbörd. Du gillar en sportig stil men vill även ha plagg med en figurnära passform.

Ice-familjen innehåller varma och vädertåliga ytterplagg med en sportig look både vad gäller design och färg. Funktioner som håller dig varm och torr både till häst och på stallbacken.

Ice är familjen som passar för utelivet i vinter. Plaggen är designade i en sportig look, har hög isolering, samt vattenpelare som står emot nederbörd och vind.

Med Ice sportiga stil syns du i mörkret med plaggens många reflexer. Familjens plagg har en figurnära passform men har ändå en rörelsefrihet och tillräcklig med mellan vid för att du ska kunna ha på dig ett mellanlager under samt lite luft. Luften under värms upp av kroppsvärmen och är viktig för funktionen.

Ice-familjen finns i modellerna kappa, jacka och kjol. Finns även som juniorplagg samt herrmodell.

 

Regntäthet
Vindtäthet
Värmeförmåga/Isolering
Andasförmåga
Jacka & kjol Ice Graphite

Material för ruggigt väder

Tygets membran på Ice-familjen tillsammans med den tejpade quiltningen stoppar väta från att tränga in (som den normalt gör vid vanligt quiltade plagg med stygn).  Den andas också tack vare att tyget låter nödvändig fukt komma ut. De har även en flourocarbonfri DWR impregnering. Måttet i form  av vattenpelare de tål är 8.000 mm och klarar dig från att bli blöt under ridturen.

Isoleringen är väldigt lik fågeldun till sin konsistens och funktion och mängden gör att du inte fryser även om temperaturen kryper ner mot -10 till -15 grader. Givetvis påverkas det av hur frusen du är samt vad du har för bas- och mellanlager.

Uhip ridkappa på islandshäst

Sportig design för utomhusvistelse

Ice har stor mängd isolering, sportig design och vattenmotstånd inbyggd i både tyget och i konstruktionen med tejpade quilting istället för stygn. Du syns i mörkret med Ice som har rikligt med reflexer.

Ice har som alla Uhips plagg en feminin passform med god rörlighet. I familjen Ice hittar du jacka med matchande täckkjol samt en lång kappa. Finns även som i herr och barnstorlekar.

Ice är det självklara valet om du vill skydda dig mot både riktigt kallt väder och nederbörd. Dvs du vistas för det mesta utomhus.

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se