Merino wool base layer

Uhips toppar i merinoull ger dig den ultimata mixen av komfort och funktion, dessutom så stilren att du kan använda den som vardagströja.

Ett baslager i ull håller dig varm och torr under dina andra kläder, den absorberar fukt och överflödig värme samtidigt som det ger en kylande effekt under varma förhållanden. Merinoullen ger en mjuk och följsam känsla och är tunn men tät mot huden. Fibrerna i materialet ger fantastisk isolering men även temperaturreglering vilket gör att tröjan fungerar perfekt för ett träningspass på hästryggen och aktivitet i stallet.

Merinotröjorna är enkla att dra på sig och bära oavsett aktivitet, tack vare den stilrena designen kan du till och med använda den under en kavaj, oavsett om du är på kontoret eller på tävlingsplatsen.

Materialet består av 100% merinoull fri från mulesing. Ullens tjocklek mäts i micron. Ju finare fiber i ullen desto mjukare upplevs den. Fin ull ligger mellan 17-23 micron. Vår ligger på 19,5 och räknas som Fine Merino tillräckligt mjuk för att användas till småbarnskläder.

Regntäthet
Vindtäthet
Värmeförmåga/Isolering
Andasförmåga
Helen Langehanenberg

Ullens egenskaper

Förutom goda värmande egenskaper har merinoullen även följande egenskaper:

1. Temperaturreglerande effekt

2. Absorberar svett och överskottsvärme samt ger en kylande effekt under varma förhållanden

3. Merinoull har högt UV skydd, upp till UV40+

4. Merinoullens fiber har en tunnare diameter än vanlig ull och är därför mjukare och mer elastisk än vanlig ull

5. Ullens tjocklek mäts i micron. Ju finare fiber i ullen desto mjukare upplevs den. Fin ull ligger mellan 17-23 micron. Vår ligger på 19,5 och räknas som Fine Merino tillräckligt mjuk för att användas till småbarnskläder

6. Självrengörande och luktfri

7. Antibakteriella egenskaper

 

Visste du att...

Ullen skyddar fåret mot värme upp till 35 grader och kyla ned till -20 grader. Det är ullens höga luftinnehåll (80% luft 20% ull) som ger ullen dess goda egenskaper

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se