Familjen 365

Ridjackor och västar med komfort för alla årstider

365 passar dig som gillar sportiga plagg i härliga färger och vill ha ett plagg som är användbart året runt.

Både jackan och västen  kan användas som ett mellanlager under ytterjackan under de kallare årstiderna. De passar lika bra att använda som ett ytterplagg under en solig vårdag eller en kylig sommarkväll.

Använd dessa favoritplagg som de passar dig!

Familjen 365 består av jackor och västar, designade för att kunna användas under årets alla 365 dagar. Lättviktsplaggen passar lika bra som ytterplagg vid vår-, sommar och hösttemperaturer som ett värmande mellanlager under vinterns kalla dagar.

Om färgerna 2020
Jackorna och västarna i 365-familjen finns i navy och svart. Säsongens färger (limited edition 2020) är Green Blue Slate, Lily Pad Green, Apple Butter Rust, Urban Chick Green och Keepsake Lilac. Samma färger hittar du i kusinfamiljen 365 Hybrider.

Regntäthet
Vindtäthet
Värmeförmåga/Isolering
Andasförmåga
Emelie Brolin med Uhip 365 jacket Esmerald Green
Emelie Brolin med Uhip 365 jacket Lily Pad Green

Förnyelsebart material

Vi har inget dun från djur i våra plagg utan har valt ett dunliknande material i syntet/microfiber sk syntetdun som till skillnad från dun klarar av att hålla värmen både i fuktiga och blöta miljöer. Syntetdun har samma värmande egenskaper som dun och det torkar dessutom på nolltid. Dun är till för torr och kall väderlek och klumpar ihop sig när det blir blött, då mister det sin värmande funktion.  Syntetdun är tillverkat i tunna skikt som ger luftfickor som både värms upp av kroppsvärmen men även kapslar in värmen i fickorna. Det är detta som leder till den goda värmande förmågan.

Förnyelsebart material
Vi har valt att använda en isolering från Dupont™ som heter Sorona® i våra 365 plagg. Dupont’s Sorona är ett förnyelsebart material som till 37% är utvunnet ur växtriket istället för av vara helt petroleum-baserad som annat nylon och polyester. Tillverkningen använder dessutom 30% mindre energi än vanlig nylon och släpper ut 63% mindre växthusgaser. Dupont™ är 2015 års Bio Business award vinnare för sin banbrytande bioteknologi.

Anledningarna till varför vi använder syntetdunet Sorona® är många och här listar vi några av dem:

  • Miljövänligt
  • Exceptionellt motstånd mot värmeförlust med den extra fördelen av andningsförmåga
  • Håller formen tvätt efter tvätt efter tvätt…
  • Enastående mjukhet
  • Erbjuder komfort i alla klimat, alla årstider

 

SHOP

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se