Regntåligt och andasfunktion, är det möjligt att få båda egenskaperna i ett plagg?

Motstånd mot regn och andasfunktion, är det möjligt att få båda egenskaperna i ett plagg?

Japp, det är möjligt och det bör du försöka investera i om du visas ute mycket och samtidigt rör på dig. Ett exempel på plagg är dem ur vår Trenchfamilj som är ett måste i garderoben,

Ridkappa med skydd mot regn
Regndropparna stannar utanpå tyget

Membran, coating eller DWR, vad är skillnaden?

Det finns två sätt att göra det motståndskraftigt mot regn, eller egentligen tre. Det ena är att använda membran vilket ger bättre effekt och är exklusivare. Det andra är att belägga tyget med en coating på utsidan, en något enklare metod för att uppnå detsamma men effekten blir inte lika bra som membran. Det kostar dock mindre för tillverkaren att göra. Det tredje är impregnering av tyget på utsidan, sk DWR (Durable Water Resistant). Den gör att regndropparna stannar utanför men vid kraftigare regn åker de igenom ändå. I många fall kompletterar man coating eller membran med DWR.

RIdkappa, ridjacka, trenchkappa
Ridkappa av trenchmodel i regn

Vår Trenchfamilj har ett membran på insidan - det exklusivaste skyddet mot regn.

Vår Trench familj har ett membran på insidan samt DWR behandling, en eko DWR. I övrigt har vi valt vårt tyg baserat på kvalitet och förmåga, ett 100% nylon med lätt mekansisk stretch samt med en hög nivå av tålighet mot regn som man brukar mäta i WP- ”water pellar” på engelska. Trench familjen har 7000 wp som innebär att du håller dig torr i regn och rusk i om du drabbas av ett ganska kraftigt regn ett par timmar. Rör du på dig, tex rider eller arbetar med hästarna så släpps kroppsångan som bildas av kroppen ut genom tyget-

Membran eller coating, det hjälper inte om du bär bomull närmast kroppen

Kom ihåg att under ett regnplagg så är det viktigt att välja ett mellanlager eller baslager som inte drar åt sig fukt. Det skall vara nylon eller ull. Våra mellanlager består bara av nylon och ull och så även våra baslager. Våra technical tops samt våra Merio wool base layer är perfekta närmast kroppen. En tröja i bomull är ett ”big NO NO” då det drar åt sig fukt och blir kallt och du fryser. Gäller även om du har bomull som mellanlager.

Våra baslager

 

Merino wool base layer off white

Välj den Trenchmodell som passar din aktivitet

När det gäller våra Trench modeller kan du välja en modell baserat på din aktivitet eller din längd. Den långa Trench Coaten täcker bäst mot regn för den går ner mot knäna, där stöveln tar vid. Mid Trench Coat är 15 cm kortare och går ner mot låret eller knät lite baserat på hur lång du är. Mot knät om du är ca 160-165 cm. Med Trench jackan och en matchande kjol får du en flexibel lösning som blir som en två-delad” kappa.

 

Spana in våra favoriter för veckan nedan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakt

Uhipwear AB
Centralvägen 35 D
SE 183 57 Täby

support@uhip.se
Tel. 08- 300 004

VAT SE556839468701