Muckboot Arctic Adventure

1 250 SEK
Smart and unique features
Swedish design
Eco conscious

Lätt och behaglig året-runt-stövel.

Stretch-fit skafttopp för behaglig värme, 5mm CR flex-foam med fyra lager stretchfoder, lätt och komfortabel. 100% vattentät. Lättavrinnande ytterhölje av gummi. Resistent och lätt gummiyttersula. Förstärkt i tå och häl samt stålförstärkt hålfotsstöd. Materialfunktion -30 till +10 grader.

Små i storlekarna, vi rekommenderar dig att gå upp en storlek.

Beskrivning

Håll dig varm och torr i Muckboots 100% vattentäta Arctic kollektion. En kollektion som består av lätta och sköna gummistövlar för alla ruskiga väderlekar. En lite lägre och lättare Muck Boot för användning året runt i skogen och stallet.

Gjort av ett kortare skaft men med samma 5 mm neoprene och 6 mm isolering i sulan. Stöveln är 100% vattentät med 4 vägsstretch på samtliga mjuka områden och resterande är gjorda i rågummi. Stöveln är resistent mot frätande ämnen vilket gör den till en perfekt bruksstövel.

Välj Adventure för ett högre skaft eller Weekend om du föredrar ett kortare stövelskaft.

 

Muck Boots Size Chart.PNG

Egenskaper

  • 100% vattentät
  • Isolerande stövel
  • 4-vägsstretch runt skaftet
  • Skaftet andas
  • Vridstyv
  • Komfortvärme från -30 till +10 grader

Skötselråd

Alla Muckboots är tillverkade i naturgummi, vilket gör stövlarna tåliga och slitstarka. För att undvika risk för uttorkning och därmed sprickbildning bör stövlarna ej snabbtorkas eller exponeras i starkt solljus i längre perioder. Förläng hållbarheten med att applicera glycerin på gummiytorna. Fabrikationsfel uppstår oftast omgående, slitage är ej reklamation.