Trygga och snabba leveranser. Fria returer.
0 0,00 kr

Du har inga produkter i varukorgen.

UHIP FUNCTIONAL WEAR

det här är vår historia

Vi är ett Svenskt designföretag som brinner för plagg med smarta funktioner

Uhip är ett svenskt designföretag med säte i Täby som älskar smarta funktioner, bra outdoor-material och att lösa problem och utmaningar för målgruppen som är aktiva kvinnor. Kollektionen består av förstärkningsplagg som jackor, termokjolar/täckkjolar, kappor och västar med i vissa fall designskyddad design och funktion som förutom att de är funktionella även gör dig snygg i citymiljö eller på shoppingen. Materialen är utvalda för att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är för klumpigt eller tungt. Ingen vill frysa eller känna sig begränsade av kläderna när men utövar sin aktivitet. Med Uhip slipper du det!

 

Det började med ridkjolen

Det som Uhip är mest känt för är täckkjolen som lanserades som ett helt nytt funktionsplagg för ridning hösten 2011. Uhips täckkjol har bland ryttare fått benämningen “Ridkjol” men är unik i sitt slag även för cyklister eller kvinnor som vill kunna röra sig obehindrat när de vill hålla värmen. Uhips designskyddade täckkjol har dragkedjor fram och bak till skillnad från övriga på marknaden som har dragkedjorna i sidan.

 

Försäljning sker i egna webshopen uhip.se och via utvalda butiker inom främst hästsektorn men även inom övrig outdoor samt i ”Livsstilsbutiker”. Majoriteten är svenska kunder men en snabb tillväxt sker inom övriga Europa samt Ryssland.

Hösten 2010- idén föds

Uhip_KLAR-20_1

"Hösten 2010 kom jag på idén till en rid-och täckkjol som skulle göra det möjligt för ryttare att rida i ridbyxor vintertid och låta kjolens sidor hänga ner och värma de utsatta låren i sadeln. Inspirationen kom från den mycket smarta så kallade “Årekjolen”. Jag råkade vrida på kjolen så att dragkedjorna kom fram och bak istället för i sidan och såg då framför mig att det var fullt möjligt att då rida i kjolen."

- Ulrika Falkman, grundare

Nu kör vi igång

Kul bild med glädje

"När jag gör något gör jag det i full fart, det är inte för inte jag kallas för “ullis.nu” 🙂 Även min familj har fullt sjå ibland att hänga med i svängarna. Hur som helst, under vintern/våren 2010 sydde jag en prototyp (tilläggas kan att jag sytt sen jag var 3 år och hade både en mormor och mor som sydde mycket) som utprovades med gott resultat. PRV kontaktades för designskydd av idén och efter ett par justeringar blev kjolens unika design skyddad. Under sommaren 2011 valdes en sömnadsleverantör i Kina och en i UAE ut för framtagning av ett prov. Valet föll på leverantören i UAE och produktionen sattes i gång med första leverans i november 2011."

- Ulrika Falkman, grundare

Lansering hösten 2011

Närvaro, känsla och mys med häst

"Marknadsföring började på Facebook några veckor innan kjolarnas leverans och när de väl kom hade över 500 ryttare gillat idén! På en och en halv månad såldes ett par hundra stycken kjolar, merparten av ridsportmedia hörde av sig och Uhipkjolen kom på silverplats i tävlingen som ”Årets ridsportpryl 2011”av hästtidningen Hipson.

- Ulrika Falkman, grundare

Andra plats "årets ridsportpryl"

3-in-1 täckkjol uhip

Varje år röstar Hippson fram "årets ridsportpryl" och år 2011 kom Uhip kjolen på en silversplats. Det är vi mycket glada och stolta över 🙂

Sortimentet växer

Härligt tryck i ridningen vi gillar- saknar hel häst

Parallellt med arbetet med att skaffa designskydd på kjolen utvecklades en täckjacka med ett speciellt och unikt ärmslut (manschett). Ärmslutet är nedfällbart och blir till en inbyggd handvärmare. Bakgrunden till designen är att de flesta ryttare vill använda tunna ridhandskar och ofta fryser mycket om händerna under den kalla årstiden. Jag såg behovet av att kunna skydda och hålla händerna varma under ett vinterridpass utan tjocka handskar/vantar.

Även jackorna syddes upp och levererades hösten 2011 och mot slutet av den första vintersäsongen hade hela leveransen sålts slut med mycket bra betyg och omdömen från ryttare och i media. Designen av jackans ärmslut ansöktes också hos PRV för designskydd vilket godkändes under samma period.

2017 - RESAN FORTSÄTTER

Emelie Brolin regular sport duo

Vi är så glada att så många följt oss på vår resa fram till idag och hoppas självklart att ni vill fortsätta med det 🙂 Uhip är ett nytänkande varumärke som ständigt utvecklas och vi hoppas få värma många frusna ryttare nu och i framtiden.