Uhipwear

Vi brinner för smarta funktioner

Uhip är ett svenskt designföretag med säte i Täby som älskar smarta funktioner, bra outdoor-material och att lösa problem och utmaningar för målgruppen som är aktiva kvinnor. Kollektionen består av förstärkningsplagg som jackor, termokjolar/täckkjolar, kappor och västar med i vissa fall designskyddad design och funktion som förutom att de är funktionella även gör dig snygg i citymiljö eller på shoppingen.

Materialen är utvalda för att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är för klumpigt eller tungt. Ingen vill frysa eller känna sig begränsade av kläderna när men utövar sin aktivitet. Med Uhip slipper du det!

DET BÖRJADE MED RIDKJOLEN

Det som Uhip är mest känt för är täckkjolen som lanserades som ett helt nytt funktionsplagg för ridning hösten 2011. Uhips täckkjol har bland ryttare fått benämningen “Ridkjol” men är unik i sitt slag även för cyklister eller kvinnor som vill kunna röra sig obehindrat när de vill hålla värmen. Uhips designskyddade täckkjol har dragkedjor fram och bak till skillnad från övriga på marknaden som har dragkedjorna i sidan.

Försäljning sker i egna webshopen uhip.se och via utvalda butiker inom främst hästsektorn men även inom övrig outdoor samt i ”Livsstilsbutiker”. Majoriteten är svenska kunder men en snabb tillväxt sker inom övriga Europa samt Ryssland.

KOMPLETT SORTIMENT FÖR DEN AKTIVA OCH KRÄSNA RYTTAREN

Vårt sortiment har växt från ridkjolens lansering 2011 till ett komplett sortiment för ryttaren som vill hålla på med sin favoritsport med kläder som inte begränsar vad gäller både funktion eller material.

Bara funktionsmaterial, noga utvalda material och inget fågeldun

Våra plagg är tillverkade av funktionsmaterial som vi noga väljer ut efter de miljöer de skall användas i. Inget fågeldun utan endast syntetdun som värmer lika mycket men där inga fåglar påverkas.

Så här började det

UF Bara beskuren

Resan startar hemma i hallen på väg till stallet

"Hösten 2010 kom jag på idén till en rid-och täckkjol som skulle göra det möjligt för ryttare att rida i ridbyxor vintertid och låta kjolens sidor hänga ner och värma de utsatta låren i sadeln. Inspirationen kom från den mycket smarta så kallade “Årekjolen”. Jag råkade vrida på kjolen så att dragkedjorna kom fram och bak istället för i sidan och såg då framför mig att det var fullt möjligt att då rida i kjolen."

Ridkjol med dragkedja framtill

En idé var född - en idé som var för bra för att inte ta vidare

"Idén låg till sig några månader men den var för bra för att låta gå i glömska. Sagt och gjort, jag sydde upp en prototyp (jag har sytt i hela mitt liv ) och åkte till stallet för att prova ut den medans min man tog foton på mig till häst. Wow, den funkade! "

"PRV kontaktades för designskydd av idén och efter ett par justeringar blev kjolens unika design skyddad. Under sommaren 2011 valdes en sömnadsleverantör i Kina och en i UAE ut för framtagning av ett prov. Valet föll på leverantören i UAE och produktionen sattes i gång i full fart med första leverans i november 2011."

PR-Första-kjolen

Explosion på Facebook och uppmärksammad i media

Marknadsföringen sattes igång med Facebook och insamlande av e-postadresser. Första leveransen kom hem lagom till "Globen Horse Show" (på den tiden Friends inte fanns) och intresset blev enormt.

Antalet följare på sociala media exploderade och ridsport media skrev flitigt om denna nya annorlunda och nya produkt.

Ett nytt entreprenörsföretag hade fötts.

 

- Ulrika Falkman, grundare

 

Uhip crew

Vi som jobbar på Uhip

VÄLKOMMEN TILL VÅR BUTIK I TÄBY

DSC_1678

UHIP STORE

Välkommen till oss i Täby. Vi är ingen vanlig butik, vi är en webbshopsbutik där du välkomnas in för att köpa din Uhipfavorit direkt från vårt lager. Öppettider och adress. 

Kontakt

Uhipwear AB
Centralvägen 35 D
SE 183 57 Täby

support@uhip.se
Tel. 08- 300 004

VAT SE556839468701