Det här är Uhip

Vi brinner för smarta funktioner

Uhip är ett svenskt designföretag med säte i Täby som älskar smarta funktioner, bra outdoor-material och att lösa problem och utmaningar för målgruppen som är aktiva kvinnor. Kollektionen består av förstärkningsplagg som jackor, termokjolar/täckkjolar, kappor och västar med i vissa fall designskyddad design och funktion som förutom att de är funktionella även gör dig snygg i citymiljö eller på shoppingen.

Materialen är utvalda för att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är för klumpigt eller tungt. Ingen vill frysa eller känna sig begränsade av kläderna när men utövar sin aktivitet. Med Uhip slipper du det!

DET BÖRJADE MED RIDKJOLEN

Det som Uhip är mest känt för är täckkjolen som lanserades som ett helt nytt funktionsplagg för ridning hösten 2011. Uhips täckkjol har bland ryttare fått benämningen “Ridkjol” men är unik i sitt slag även för cyklister eller kvinnor som vill kunna röra sig obehindrat när de vill hålla värmen. Uhips designskyddade täckkjol har dragkedjor fram och bak till skillnad från övriga på marknaden som har dragkedjorna i sidan.

Försäljning sker i egna webshopen uhip.se och via utvalda butiker inom främst hästsektorn men även inom övrig outdoor samt i ”Livsstilsbutiker”. Majoriteten är svenska kunder men en snabb tillväxt sker inom övriga Europa samt Ryssland.

KOMPLETT SORTIMENT FÖR DEN AKTIVA OCH KRÄSNA RYTTAREN

Vårt sortiment har växt från ridkjolens lansering 2011 till ett komplett sortiment för ryttaren som vill hålla på med sin favoritsport med kläder som inte begränsar vad gäller både funktion eller material.

Bara funktionsmaterial, noga utvalda material och inget fågeldun

Våra plagg är tillverkade av funktionsmaterial som vi noga väljer ut efter de miljöer de skall användas i. Inget fågeldun utan endast syntetdun som värmer lika mycket men där inga fåglar påverkas.

Så här började det

UF Bara beskuren

Resan startar hemma i hallen på väg till stallet

"Hösten 2010 kom jag på idén till en rid-och täckkjol som skulle göra det möjligt för ryttare att rida i ridbyxor vintertid och låta kjolens sidor hänga ner och värma de utsatta låren i sadeln. Inspirationen kom från den mycket smarta så kallade “Årekjolen”. Jag råkade vrida på kjolen så att dragkedjorna kom fram och bak istället för i sidan och såg då framför mig att det var fullt möjligt att då rida i kjolen."

Ridkjol med dragkedja framtill

En idé var född - en idé som var för bra för att inte ta vidare

"Idén låg till sig några månader men den var för bra för att låta gå i glömska. Sagt och gjort, jag sydde upp en prototyp (jag har sytt i hela mitt liv ) och åkte till stallet för att prova ut den medans min man tog foton på mig till häst. Wow, den funkade! "

"PRV kontaktades för designskydd av idén och efter ett par justeringar blev kjolens unika design skyddad. Under sommaren 2011 valdes en sömnadsleverantör i Kina och en i UAE ut för framtagning av ett prov. Valet föll på leverantören i UAE och produktionen sattes i gång i full fart med första leverans i november 2011."

PR-Första-kjolen

Explosion på Facebook och uppmärksammad i media

Marknadsföringen sattes igång med Facebook och insamlande av e-postadresser. Första leveransen kom hem lagom till "Globen Horse Show" (på den tiden Friends inte fanns) och intresset blev enormt.

Antalet följare på sociala media exploderade och ridsport media skrev flitigt om denna nya annorlunda och nya produkt.

Ett nytt entreprenörsföretag hade fötts.

 

Det startade med en spegel…

29 december, 2019

Uhip har etablerat sig som en stark leverantör av funktionella ridkläder. Att ersätta obekvämlighet med komfort och underlätta vardagen både för ryttarproffs och glada motionärer är en av Uhips tydligaste ledstjärnor. Men hur började det? Vi tar oss tillbaka till en svinkall vinter för nio år sedan. Där hittar vi en frusen entreprenör som får […]

Läs mer

Uhips försäljningskanaler

WEBBSHOP

UHIP.SE

Vi säljer våra plagg i egen webbshop både i Sverige och internationellt (uhipwear.com). Till privatpersoner såväl som till företag.

HITTA OSS I DIN NÄRMASTE BUTIK

retailkarta

ÅTERFÖRSÄLJARE

Vi har ett brett nät av återförsäljare av våra plagg. Vi finns runt om i hela landet såväl som ute i Europa. Återförsäljarlista hittar du här. Hittar du inte din favoritbutik på listan, be dem kontakta oss.

(Kartan är under uppbyggnad)

HITTA OSS PÅ MÄSSOR

Elmia Uhip 1

MÄSSOR

Vi finns på de stora mässorna i Stockholm, Göteborg, Falsterbo och Jönköping. Vi kan även komma att finnas på övriga mindre mässor, håll utkik i sociala medier så får du reda på mer.

VÄLKOMMEN TILL VÅR BUTIK I TÄBY

DSC_1678

UHIP STORE

Välkommen till oss i Täby. Vi är ingen vanlig butik, vi är en webbshopsbutik där du välkomnas in för att köpa din Uhipfavorit direkt från vårt lager. Öppettider och adress.

Mer från Uhip

Sätt färg på sommaren

22 juni, 2020

Njuter du av sol och värme? Härligt, fortsätt med det. Sommaren har bara börjat och vi har många ljuvliga veckor av semestrar, sommarlov och planer framför oss. Vi hoppas att […]

Läs mer

Den blomstertid nu är här

16 juni, 2020

Att sommaren är kort får vi ge Tomas Ledin rätt i. Att det mesta regnar bort är däremot ett påstående vi inte vill tro på i år. Det vi vet […]

Läs mer

Äntligen ridlägerdags!

10 juni, 2020

Tjoho! Snart ringer klockan för sista gången den här terminen. Sommarlovet börjar och många av er killar och tjejer därute räknar ner till en av era absoluta höjdpunkter: ridlägret. Vad […]

Läs mer

Uhip – ett svenskt lagarbete

4 juni, 2020

Uhip brinner för dig som möter dagliga väderutmaningar och lever ett aktivt hästliv. Vår ledstjärna är att skapa kläder av funktionella material, med smarta funktioner och med snygg design så […]

Läs mer

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se