The Uhip Crew

Uhip startade 2011 och har sedan dess vuxit så det knakar både i Sverige och internationellt. En av de viktigaste kuggarna i hjulet som för oss framåt är "the Uhip Crew"  

Jobba med oss

Ulrika Falkman

Grundare och VD

Vintern 2010 stod Ulrika framför spegeln och störde sig på att dragkedjorna på hennes nya ridkjol satt på sidorna. Hon bestämde sig för att göra någonting, tillverkade en egen kjol som i dag är en bästsäljare – och grundade sedan Uhip. Ulrika är en entreprenör ut i fingerspetsarna med en drivkraft av att förenkla och förbättra. Ju större utmaning, desto mer kreativ är Ulrika. Privat är hon hobbyryttare och hundägare. Hon är även U:et i Uhip.

Favoritplagg

Merino Base Layer, det är ett universalt plagg som man kan ha på sig när man sportar, som en topp privat och under en kavaj på jobbet. Den är klassisk, enkel och snygg i alla lägen.

Elin Westergård

Design och produktion

Elin är tålmodig och noggrann och står i ständig kontakt med våra leverantörer. Hon brinner för att hitta det perfekta resultatet mellan form och funktion hos ett klädesplagg. Mellan den inledande brainstormingen och den färdiga kritiskt granskade Uhipprodukten står Elin och ser till att de smarta lösningarna i våra funktionskläder blir verklighet. Elin älskar naturen och bor i ett hus i skogen tillsammans med son och hund.

Favoritplagg

Den kommande Regular Sport-jackan och 3-i-1-kappan. Tre-i-ettan är ett kärt plagg och Regular Sport hänger alltid med tack vare att den är så lättpackad.

Martina Rosendahl

E-commerce manager

Martina är en sann hundmänniska och tränar och tävlar med sina två fyrfotingar så ofta hon hinner, helst i agility. Hästintresset har funnits sedan barnsben och var en stor del i hennes liv innan hundarna tog över. I Uhipgänget är Martina den som har koll på allt som har med webb och IT att göra. Martina är strukturerad, har koll på detaljer och följer det senaste inom e-handel för att du som besökare ska få en bra upplevelse när du surfar in på Uhips webbplatser.

Favoritplagg

Hybridjackan, den är fantastisk. Jag har den nästan varje dag, året runt. Den är perfekt som ett extra värmande lager under höst och vinter och som jacka resten av året.

Anna Ellmarker

Retail sales and business development

Anna is, after Ulrika, the longest-serving person at Uhip. Anna is a "doer" who sees opportunities everywhere and who is convinced that every obstacle can be crossed. She is keen on what Uhip's customers think and captures with great interest everything she can in the field. Anna is a star at keeping in touch with retailers and partners and a master at thinking outside the box. Is the only one of us who does not sit in Täby but instead has its base in Gothenburg.

Favorite garment

I always wear the Nordic coat in winter and the trench jacket always summer. I can't be without any of them.

Linda Janke

Marketing and sales manager

Linda har ett stort privat engagemang för islandshästar och sitter bland annat med i SM-gruppen. Hon är Uhips senaste nyförvärv och har både ett huvud fullt av idéer och ett hjärta som bultar för att skapa trivsel. Hon tycker om färg och form, kläder och mode samt djur och människor. Linda har länge varit kär i Uhips produkter och har gedigen bakgrund inom marknadsföring. Det är därför självklart att det är Linda som sätter strategin för kampanjer och ser till att våra sociala mediekanaler fylls med fräscht innehåll varje dag.

Favoritplagg

Jag bara älskar Iontex-hybriden, den värmer alltid skönt när det är kyligt. Och trenchen har jag på mig nästan varje dag.

Alice Mattsson

Marknadsassistent

Alice började som praktikant på Uhip och är numera vår fantastiska marknadsassistent. Hon har ett finger med i det mesta som berör marknads- och webbområdena. Alice sköter bildhantering, fotar själv och är Lindas högra hand när det kommer till att följa våra marknadsplaner, publicera innehåll på sociala medier och lägga upp stories på Uhips webbplatser. Alice är uppvuxen med hästar och rider varje vecka.

Favoritplagg

Regular Sport-jackan är den ultimata utomhusjackan för alla väder och jag kombinerar den gärna med kjolen. Jag gillar även den långärmade techtoppen, som är jätteskön att rida i.

Jenny Nordlöw

Leverans och lager

Jenny är hästmänniska, har tävlat på elitnivå i upp till 1,60 och lever på hästgård norr om Stockholm. Hon är spindeln i Uhips logistiska nät. Det är Jenny har koll på lagret, tar emot leveranser och ser till att alla ordrar blir packade och skickade. Under högsäsong kallar hon in extrapersonal som hjälper till så att kunderna får sina beställningar så fort det bara går. Jenny är också den bland oss som håller kontakten med de hoppryttare som ingår i vårt stall av teamryttare.

Favoritplagg

Jag har alltid gillat hybridjackan. Jag trivs också väldigt bra i 365-västen och techtopparna. Det är mina topp tre.

Sara Sjöstedt

Leverans och lager

Maria Södergren

Kundservice

Maria bor på gård norr om Stockholm och har en bakgrund som ponnymamma till två döttrar som tävlat i dressyr. När du som kund vill ställa en fråga om någon av våra produkter eller kanske vill byta eller returnera ett plagg är det Maria som tar hand om ditt ärende. Hon skannar av alla mejl vi får, sköter administrationen av vår webbshop och har även ekonomiska arbetsuppgifter. När det handlar om kundservice är Maria Uhips klippa.

Favoritplagg

Där måste jag säga hybridjackan, den är helt fantastisk. Eftersom jag själv är ganska kort älskar jag även våra parkas, de är ett perfekt alternativ till de långa kapporna.

Extrapersonal

Sofie Malmberg

Leverans, butik, kundservice

Sofie är...trumvirvel...en hästmänniska! Hon har ridit i hela sitt liv, tävlat en hel del men ägnar sig numera mest åt härliga uteritter med sin pensionerade D-ponny. När orderingången på Uhip är stor är Sofie den första som kommer in för att hjälpa Jenny. hon avlastar även Maria på kundservice. Sofie bor i Täby, med cykelavstånd till vår butik där hon också hjälper till vid behov.

Favoritplagg

Hybridjackan är min största favorit och jag kombinerar den gärna tillsammans med 365-västen och ridtightsen när jag rider.

Anne Staland

Butik och leverans

Anne är vår 70-plussare, med ett helt yrkesliv i butik bakom sig där hon fått kunder att må bra. Nu är Uhips butik i Täby hennes skötebarn. Hon är en stor djurvän med extra gott öga till hundar. Anne är glädjespridaren som får alla i Uhipgänget att må bra och är en ovärderlig resurs som rycker in varhelst det behövs. (Just nu, i coronatider, är Anne tyvärr förhindrad att ta hand om butiken).

Favoritplagg

En av mina favoriter är 3-i-1-kappan. Jag är också förtjust i den korta trenchen och uppskattar även 365-jackan väldigt mycket.

Kahn

Terapeut

Den lille svarta hårbollen Kahn är en positiv 8-årig klein spitz som gör vad som helst för en boll. Personalens lille nallebjörn.

(Matte är Martina)

King

Entrévärd

King är en 2-årig kelpie och uppvuxen på Uhip. Han gör först alla uppmärksamma på när någon kommer in i lokalen och ger sen sitt kärleksfulla välkomnande.

(Matte är Martina)

Vidar

Hustomte

Vidar är charmtrollet som har lika stor koll på matte Jenny som när någon prasslar med en påse eller tuggar på något gott.

(Matte är Jenny)

Leffe

Utforskare

1-årige Leffe är en Bracco Italiano som vuxit upp på Uhip. Han är social, nyfiken på allt som händer och lika stor som snäll.

(Matte är Elin)