Uhip Reuse

Uhip Reuse - Uhips hållbarhetsalternativ

Uhips hållbarhetsalternativ

Uhip Reuse är en del i Uhips strävan att skapa en mer hållbar konsumtion där kläder som lämnats- eller bytts in av våra kunder eller har en mindre defekt från fabrik ska kunna säljas vidare och få nytt liv hos någon annan.

Uhips funktionskläder är gjorda av material som är utvalda att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är klumpigt eller tungt. Därför kan våra kläder uppgraderas och repareras och delar kan bytas ut och kläderna kan på så sätt hitta nytt hem hos någon annan.

Vi förlänger produktens livstid

Att återanvända produkter är mer resurseffektivt än att återvinna eftersom de flesta material tappar i värde varje gång de återvinns. Det bästa sättet att minska skadlig miljöpåverkan är därför att förlänga produktens livstid. På så sätt bidrar vi som företag och du som kund till en cirkulär ekonomi där resurser hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt- och mindre avfall skapas.

 • Får jag lämna tillbaka ett Uhip Reuseplagg jag har köpt?

  Ja. Uhip Reuse-produkter köpta via webshopen har 14 dagars öppet köp. Plagget måste vara i samma skick som när du fick det och om ditt plagg kom med en hangtag så måste den fortfarande sitta kvar.

 • Gäller några garantier?

  Uhip lämnar inga garantier på produktens funktion, konstruktion, material, egenskaper och medföljande tillbehör.

 • Kan ni reparera ett trasigt plagg åt mig?

  Vi har ingen reparationstjänst men kan rekommendera att du tar kontakt med Repamera som även rekommenderas av Naturskyddsföreningen.

 • Hur returnerar jag mitt plagg?

  Ångrad produkt ska alltid returneras i oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt, denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

  Vi hanterar din retur inom 2-3 dagar från att vi tagit emot paketet.

  Du registrerar din retur på: https://customerservice.uhip.se/retur