Bamboo

Baslager i bambu som ger dig den ultimata mixen av komfort och funktion

Bamboo familjen är gjorda i ett väldigt tunt och mjuk tyg vilket gör den otroligt skön att ha på sig. På grund av den höga komforten och bambuns antibakteriella egenskaper passar topparna perfekt för träningsaktiviteter. Den finns som kortärmad och långärmad tröja men också som mössa. Uhips bambutoppar erbjuds i unisex-storlekar i flera härliga färger.

Shop Bamboo

bamboo_long_pink_navy_1.jpg

Material

FABRIC: 93% Bamboo Viscose, 7% Elastane

Bambu är en av de mest snabbväxande plantorna på jorden. Den är inte beroende av kemikalier, gödningsmedel eller insektsmedel för att växa och det krävs väldigt lite vatten till skillnad från konventionell bomull. Bambu är klassificerad som ett grässlag och är en av världens mest hållbara resurser.

Sex fördelar med Bambu

1. Bambu håller dig fräsch
Vi alla vet hur kläderna känns efter ett hårt träningspass! Väljer du bambu så kommer du känna dig fräsch och torr betydligt längre eftersom bambu-fibrerna ger tyget en fantastisk andningsförmåga och leder bort fukt.

 

2. Bambu är otroligt mjuk
Du kommer inte vilja ta av dig ett plagg som är gjort av bambu eftersom bambu-fibrerna gör tyget otroligt mjukt och bekvämt att bära. Du kommer inte märka att du har plagget på dig!

 

3. Bambu är temperatureglerande
Bambu har isolerande egenskaper. Under varma dagar kommer tyget kännas fräscht och svalt samtidigt som den ger ett ytterligare skydd under de kalla dagarna.

 

4. Bambu är hypoallergeniskt
Bambu kommer vara särskilt välkommen för dig som lider av känslig hud eller allergier. Bambun är nämligen hypoallergeniskt, vilket betyder att det inte leder till allergiska reaktioner.

 

5. Bambu ger dig skydd mot uv-strålning
Bambun ger dig ett naturligt skydd mot UV-strålning och kan filtrera bort 97.5% av de skadliga UV-strålarna. Detta gör tyget till det perfekta valet under varma dagar när man är ute i solen länge.

 

6. Bambu är skrynkelfritt
Tack vare de speciella bambu-fibrerna, är tyget nästan omöjligt att göra skrynkligt. Plagget kommer hålla formen oerhört bra trots många tvättar.

bamboo_short_orange_2.jpg

bamboo_tee_ls_orange_emelie_brolin_1.jpg