Ice

Fixar både kyla och ruggväder - Finns modeller för hela familjen

Designad för att tåla det isländska klimatet

I familjen Ice hittar du vinterkläder och ridkläder för dig som tillbringar mycket tid utomhus då de är både riktigt varma och tål nederbörd.

Med Ice sportiga stil syns du i mörkret med plaggens många reflexer. Familjens plagg har en figurnära passform men har ändå en rörelsefrihet och tillräcklig med vidd för att du ska kunna ha på dig ett mellanlager under samt lite luft. Luften under värms upp av kroppsvärmen och är viktig för funktionen.

Ice-familjen finns i modellerna vinterkappa, vinterjacka och termokjol. Finns även som juniorplagg samt i herrmodell av jackan samt en lång parkas eller rock.

hero_mobil_ice_graphite.jpg

Material

Tygets membran på Ice-familjen tillsammans med den tejpade kviltningen stoppar väta från att tränga in (som den normalt lättare gör vid vanligt kviltade plagg med stygn). De har även en flourocarbonfri DWR impregnering. Ridkläderna tål dessutom tuffare tag genom att tyget är lite kraftigare. Måttet i form av vattenpelare de tål är 7000 mm vilket klarar dig från att bli blöt under ridturen. Den andas också tack vare att tyget låter nödvändig fukt komma ut. Fodertyget består av 100% återvunnen polyester.

Iceplaggen är rikligt fyllda med isolering, ett tekniskt dunliknande material sk syntetdun med Sorona®-fibrer. De håller dig varm ner mot ner mot -10 till -15 grader.

Isoleringen är ett tekniskt material av syntet från SEE som liknar dun till både konsistens och känsla men som till skillnad från dun funkar även i fuktiga miljöer. SEE använder fibrer från Sorona®, ett lätt material med mycket goda värmande egenskaper.

heath_capacity_ice.png