Trenchfamiljen

Fashion möter outdoor i en familj för regn och blåst.

Trenchfamiljen innehåller skalplagg designade i klassiskt snitt med smarta och snygga detaljer.

Plaggen har funktionella och snygga detaljer som bl a reflexränder, extra funktioner för andning samt många fickor. Sist men inte minst en extra dragkedja på insidan framtill där du kan fästa vår foderkappa och på så vis förvandla den till en vinterkappa.

Familjemedlemarna

Trenchfamiljen består av ridkappa, parkas samt matchande ridjacka och ridkjol. Färgerna är klassiska basfärger som passar till det mesta.

Trench_mid_black_1638x2048.jpg

Material

Med ridkapporna, ridjackorna och ridkjolarna i Trenchfamiljen kan du vara ute i ruskväder men samtidigt hålla en snygg stil. Trenchfamiljen är tillverkad av ett tåligt men lätt polyestertyg med mekanisk stretch som skapar bekvämlighet och rörelsefrihet. Tygets konstruktion med membran på insidan, 7000 mm vattenpelare samt de tejpade sömmarna och vattentåliga dragkedjorna ger ett mycket gott skydd mot regn. Luvan är anpassad och är tillräckligt rymlig för att fällas upp över hjälmen.

Funktioner och egenskaper

 

Trenchkapporna och kjolen har tvåvägsdragkedja fram och högt sprund med knappar bak. För att kunna sitta bekvämt och säkert i sadeln öppnar du upp kappan nerifrån och låter den hänga ner över dina lår, din rumpa och bakvalvet på sadeln. För att hålla kappan på plats sitter elastiska benband på kappans insida. Banden sätter du kring låren för att undvika att kappan hamnar snett eller fladdrar i vinden. Dessutom är plaggen konstruerade med justerbar midja.

Jackan och kapporna är försedda med ett mjukt och stretchigt handledsskydd med hål för tumme som både skyddar och värmer samt håller ärmarna på plats. Ärmsluten är även nedvikbara för att skydda handen eller handsken mot regn och vind.

Samtliga plagg i trenchfamiljen är designade med gummiklädda knappar, reflexdetaljer, många fickor och extra andningsfunktioner.

 • Avtagbar huva som fästs med tryckknappar och kardborreband
 • Hög krage med fleece insida
 • Tvåvägsdragkedja framtill med skydd för hakan
 • Två handfickor med vattenresistenta dragkedjor
 • Två handfickor med tryckknapps stängning
 • Två bröstfickor och en ficka på ärmen med vattenresistenta dragkedjor
 • Nedfällbara vind- och regnskydd för händerna
 • Handledsvärmare med hål för tumme
 • Sprund bak med gummiförsedda knappar
 • Ventilation under ärmar och med mesh under bakstycke
 • Reflexdetaljer runt dragkedjor samt på övre delen av ryggen
 • Tejpade sömmar

Så säger våra kunder

"I bought this so I had a good raincoat mostly for walking to work rather than for riding (although it obviously has that advantage). I live in North Queensland, Australia so I was worried that it would be too hot especially for our raining summers. I have thankful been surprised by how cool it is and unless we are getting varied sun and rain and do not feel hot in it at all."

Emma

trench_coat_green_1.jpg

trench_heath_capacity.png

Shop Trench