Urban stretch

Vädertåliga plagg i minimalistisk design

Urban Stretch är en av nyheterna i kollektionen som vi har tagit fram utifrån våra kunders önskemål. De värmer gott och har med sina släta paneler en stilren, minimalistisk design.

Familjen består av vinterkappa och en något längre vinterjacka tillverkat med ett 4-vägsstretchtyg som står emot regn och snö.

Ridkläderna i familjen Urban Stretch kan tillsynes verka tunna men isoleringen är tillverkad i skikt som reflekterar din kroppsvärme vilket hjälper till med uppvärmningen och vi har därmed kunnat hålla plaggen relativt tunna för maximal rörlighet men samtidigt varma.

urbanstretch_graphite_funktion_2.jpg

Material

Tyget vi valt är ett 4-vägsstretchtyg för bästa komfort. Det är tillverkat av nylon och Elastan som har en TPU-film på insidan och en DWR impregnering på utsidan som ger plagget ett motstånd mot regn motsvarande 10 000 mm/h. Det släpper ut motsvarande om du skulle bli varm. Sömmarna är tejpade. DWR’n är en ECO-impregnering och kan bättras på vid behov. 

På insidan sitter ett syntetdun för bästa komfort och funktion där mängden isolering passar ett aktivt, rörligt liv. Isoleringen kommer från en lokal tillverkare i Kina och är ett tekniskt material tillverkat av 100% återvunnen polyester.  

Fodertyget är en 100% återvunnen polyester. Dragkedjor från YKK

urbanstretch_heath_capacity.png

Addera ett mellanlager