Wool Hybrid Liners

Vår familj med Wool Hybrid Liners består av mellanlagerplagg med en konstruktion som består av en hybrid mellan två olika material; det vindskyddande, snett quiltade panelerna med ullfyllning fram, bak och på övre delen av ärmarna samt panelerna av stretchig fleece på sidorna. Panelerna med ull ger skön värme där det uppskattas som mest och stretchmaterialet där rörelsefrihet istället behövs.

Ull har så goda värmande egenskaper så vi har inte fyllt den med så tjockt lager fyllning. Du får alltså en relativt tunn och smidig liner men ändå en som är riktigt varm.

Wool Hybrid Liners finns som en lång kappa, en mellanlång kappa samt en mellanlagerjacka. De flesta färgerna återfinner du i våra övriga kollektioner så du kan mixa och matcha efter behov.

Material

Ullfyllningen är som en vadd bestående av ull och kommer från den tyska tillverkaren Lavalan. Lavalan erbjuder endast spårbart ull från Europa. Ullfyllningen är kviltad i sneda smala kanaler med ett ripstopnylon.

På sidorna sitter en fleecejersey med inblandning av Spandex för flexibiliteten. Fram- och bakpanelerna är kviltade med ett tunt och mjukt Rip stop nylon.