Wool Hybrid Liners

Vår familj med Wool Hybrid Liners består av mellanlagerplagg med en konstruktion som består av en hybrid mellan två olika material; det vindskyddande, snett quiltade panelerna med ullfyllning fram, bak och på övre delen av ärmarna samt panelerna av stretchig fleece på sidorna. Panelerna med ull ger skön värme där det uppskattas som mest och stretchmaterialet där rörelsefrihet istället behövs.

Ull har så goda värmande egenskaper så vi har inte fyllt den med så tjockt lager fyllning. Du får alltså en relativt tunn och smidig liner men ändå en som är riktigt varm.

Wool Hybrid Liners finns som en lång kappa, en mellanlång kappa samt en mellanlagerjacka. De flesta färgerna återfinner du i våra övriga kollektioner så du kan mixa och matcha efter behov.

Alice_Mattisson_Amelie_Segerstrom2_Lavalan.jpg

Material

Ullfyllningen är som en vadd bestående av ull och kommer från den tyska tillverkaren Lavalan. Lavalan erbjuder endast spårbart ull från Europa. Ullfyllningen är kviltad i sneda smala kanaler med ett ripstopnylon.

På sidorna sitter en fleecejersey med inblandning av Spandex för flexibiliteten. Fram- och bakpanelerna är kviltade med ett tunt och mjukt Rip stop nylon.

Funktioner

Som alla Uhip’s ridkläder har plaggen i Liner-familjen funktioner skräddarsydda för sin aktivitet, i detta fall att användas som ett mellanlager eller extra foder till något av våra ytterplagg. Du kan givetvis välja att använda den som den är som ett ytterplagg eller till vilken ytterjacka som helst.

  • Långa kappan i Linerfamiljen har funktioner för att fästas i vår regn - & vindkappa Regular Sport och bildar då vår 3i1 produkt.
  • Baktill har ridkappan en dragkedja vilket gör att sidorna hänger ner och värmer låren i sadeln om man önskar.
  • En annan viktig funktion för ridning är Uhips elastiska benband med tryckknappar på insidan som håller kappan på plats i eventuellt vinddrag.

Shop Wool Hybrid Liners