0 0,00 kr

Du har inga produkter i varukorgen.

Om våra material

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Yttertyg som andas och tål regn

Som yttertyg har vi valt lätt och rivtåligt rip-stop nylon. På både jackor och kjolar är tygerna DWR- behandlade, eller tillverkade med en beläggning som enligt ett index tål olika mängd vatten. Regnplagg bör ha, som index för hur mycket vatten det tål, ca 2000 mm vattenpelare. Uhip’s plagg tål 3-10.000 mm vattenpelare, vilket innebär en vattenmänd motsvarande regnväder i 1 -2 timmar för de av våra plagg som tål mest regn. Beläggningen är gjord så att den inte släpper igenom stora vattendroppar från utsidan men därmeot vattenånga vilket innebär att tyget släpper ut fukt från insidan som uppstår när du blir svettig.

Tygerna är även CIRE-behandlade. CIRE är en typ av vaxbehandling som gör tyget både mjukt och tåligt men även att det tål väta bättre.

Vår tygleverantör är OEKO-Tex certifierad och tygerna innehåller inga farliga kemiska ämnen i enlighet med EU-direktiv.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=”24087″ alignment=”center”][vc_empty_space][vc_single_image image=”24098″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Fyllning av syntetdun

Inget dun från djurriket

Vi har inget dun från djur i våra plagg utan har valt ett dunliknande material i syntet/microfiber eftersom de till skillnad från dun klarar av att hålla värmen både i fuktiga och blöta miljöer. Syntetdun har samma värmande egenskaper som dun men det torkar dessutom på nolltid. Dun är till för torr och kall väderlek och klumpar ihop sig när det blir blött, då mister det sin värmande funktion.  Syntetdun är tillverkat i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna. Vårt dunliknande materialet kommer från Dupont och heter Sorona.

Ett miljövänligt val

Sorona från Dupont är ett material som till ca 40 % består av återvunna delar från växtriket. Det är dessutom framställt under en extra energisnål process vilket innebär mindre utsläpp av växthusgaser. Isoleringen kommer från fabriker som är OEKO-Tex certifierade.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”22980″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_empty_space][vc_single_image image=”24096″ alignment=”center”][vc_empty_space][vc_single_image image=”24107″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Dupont Sorona See – den miljövänliga isoleringen

Dupont Sorona See är delvis (till 37%) tillverkat av förnyelsebara fibrer från växtriket. Det är dessutom framställt under en energisnål process.

Dupont Sorona är den världsledande tillverkaren och uppfinnaren av material som nylon, teflon etc. Dupont’s Sorona är ett förnyelsebart material som till 37% är utvunnet ur växtriket istället för av vara helt petroleum-baserad som annat nylon och polyester. Tillverkningen använder dessutom 30% mindre energi än vanlig nylon och släpper ut 63% mindre västhusgaser. Dupont är 2015 års Bio Busines award vinnare för sin banbrytande bioteknologi!

Av Sorona görs bl a tyger av olika slag samt en dunliknande isolering till ytterkläder och sovsäckar. Isoleringen som bygger på en avancerad technologi kallar de Sorona See och den vi använder heter Pro och Micro. Sorna Pro och Micro är tillverkade av de finaste fibrerna vilket även innebär att den är varmast och mjukast. De fina fibrerna bildar små luftfickor som stänger inne värmen och på såsätt gör plagget varmt.

Förutom de goda värmande egenskaperna andas fibrerna samt torkar extremt snabbt. Fibrer som Sorona See gör att du håller värmen även om plagget skulle bli vått.

Sorona är Oeko-tex certifierad samt inga farliga kemiska ämnen används i produkterna i enlighet med EU-direktiv.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”24085″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Vad är OEKO-Tex certifiering

OEKO-TEX® Standard 100 är ett världsomfattande enhetligt test- och certifieringssystem för textila råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktitionssteg. Målet är att försäkra att produkterna inte innehåller några hälsofarliga ämnen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”24077″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ull – det ultimata materialet

Till våra underställ och mellanlager har vi valt ull. Ull värmer men även svalkar när det behövs. Blir du våt eller svettig håller det fortfarande värmen. I vår nya mellanlagerjacka har vi valt ett ullmaterial som är likt dun i konsistensen  – ett ulldun!. Det ger en tunn och smidig jacka som värmer, andas men tar ingen plats. Till understället har vi merinoulljersey, det känns som bomull men har ullens egenskaper.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”24096″ alignment=”center”][vc_empty_space][vc_single_image image=”24098″ alignment=”center”][vc_empty_space][vc_single_image image=”24107″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Reflexdetaljer – för din säkerhet

Reflex -detaljen som kan rädda liv

Vår kollektion Arctic Sport är extra försedd med reflex för din säkerhets skull. Vi en kant, ca 2 mm bred, diskret intill och längst med dragkedjorna för att den ska smälta in smakfullt dagtid och synas ordentligt i mörkret kvällstid. Även Uhips ”romb” på bröstet, baktill på jackan samt Uhip-logon på kjolsidan har ett reflextryck. Dessutom finns det på alla modeller, oavsett kollektion, även reflex förstärkt på kjolarnas sidor samt på kappornas delbara sprund baktill.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”24460″ alignment=”center”][vc_empty_space][testimonial]”En bilist stoppade mig längst med vägen bara för att berätta att jag syntes så bra när jag red”[/testimonial][/vc_column][/vc_row]