Jacket Alaska Navy Blue

1 077 SEK 1 795 SEK
Enkelt att handla
14 dagars öppet köp
Fria returer

Gillar du mjuka och lätta dunjackor är Jacka Alaska perfekt för dig!

Med sitt lätta och mjuka material håller du värmen med en jacka som inte är i vägen för dig varesig när du pysslar i stallet eller presterar i sadeln. Många gillar den även för sin snygga figurnära passform och klassiska look. Jackan har nedfällbara handvärmare som är sköna att dra ner över dina händer när du håller i tygeln.

Matcha med den tillhörande täckkjolen så håller du värmen som om du hade en lång kappa men med den fördelen att du kan använda plaggen var för sig.

Beskrivning

Plaggen i vår familj Alaska har extra mjuka, följsamma och lätta material. De upplevs sköna och nätta och har en figurnära, feminin passform. För finsmakaren helt enkelt. Alaska finns i jacka, täckkjol, kappa samt en kappa modell kortare vi kallar parkas.

 Alaska är designad för dig som hålla värmen men samtidigt kunna röra dig ordentligt, dvs kunna rida ditt pass eller jobba i stallet varm och go med plagg som det knappt märks att du har på dig.

Plaggen i Alaskafamiljen är normala i storlekarna, och även om de är figursydda så är det räknat med att man bär ett mellanlager under. Välj inte för liten storlek, står du mellan två storlekar rekommenderar vi att du tar den större så du även får rum med en luftspalt. Det är viktig för värmeförmågan. Jackans längd sträcker sig ner till strax ovanför din höft. Ta reda på din storlek via vår size guide. Jackans längd från axeln och nedåt i storlek 38 är: :63,5 cm

Egenskaper

 • Tvåvägsdragkedja framtill som du enkelt reglerar rörelsefriheten med
 • Avtagbar huva, fäst med tryckknappar och kardborrband
 • Hög, värmande krage
 • Dragkedjeskydd för hakan
 • Två fickor med dragkedja
 • Bröstficka med dragkedja
 • Uhips nedfällbara handvärmare som skyddar handen från kyla
 • Justerbar nederkant

Skötselråd

 • Dra upp alla dragkedjor
 • 30 grader (gärna syntetprogram)
 • Inget sköljmedel
 • Tvättas med liknande färger
 • Ej kemtvätt
 • Hängtorkas med fördel men går även att torktumla. Skaka gärna plagget innan upphängning.

Skötselråd

Dragkedjor
Dragkedjan fram är en tvåvägsdragkedja och dessa krävs det lite teknik för att använda på rätt sätt. Vi delar här med oss av vår leverantör YKK’s tips:
1. Först sätter ihop metallelementen ordentligt och håller ihop dem så att de ligger dikt an med varandra.
2. Sätt i motsatt sida del och dra den så långt ner som möjligt, det skall höras ett litet klickljud som bevis på att du är klar. Börja inte dra upp dragkedjan förrän du satt i den ordentligt på detta vis.

Tryckknapparna
Använd tryckknapparna med varsam hand när du tar loss dem, undvik att rycka samt slit inte upp dem.

Material

Vi har valt ut material till Alaska som kommer leva upp till dina förväntningar på värme och komfort under både aktivitet och mer stillasittande.

Fyllningen
Isoleringen i våra Alaskaplagg består av syntetdun som är ett dunliknande material som även värmer som fågeldun. Det är recycled, har god andningsförmåga, värmer trots fukt och väta och torkar på nolltid. Bär bra ullmaterial under så håller du dig varm och go vintern igenom. Kvaliten och mängden fyllning i Alaska ger plaggen god värmeförmåga.

Yttertyget
Skalväven i Alaskaplaggen är lätt, endast 20D, och mjukt vilket ger dig ett extremt följsamt plagg. En flourocarbonfri DWR-impregnering gör att snön bildar små droppar på utsidan av plagget för att sedan rinna av. DWR-impregneringen ger Alaskaplaggen visst vattenmotstånd.

 

Outer Fabric
100% Nylon, FullDull Ripstop 20D*20D 400T

Lining Fabric
100% Polyester, Taffeta 30D, Embossed + Cire

Insulation
100% Polyester (recycled) Oat Embossed + CireDownlike filling