Junior Jacket Purple

498 SEK 995 SEK
Smart and unique features
Swedish design
Eco conscious
Vår juniorjacka är en lätt och smidig ridjacka för junioren i storlek 150 till 160. Den är varm och har funktioner som avtagbar luva och handvärmare för frusna ridfingrar samt reflexer både fram- och bak. Tillsammans med den tillhörande matchade ridkjolen får junioren en varm och skön vinter.

Beskrivning

Uhip's  barnjacka är en lätt och smidig ridjacka. Den varma jackan har funktioner som avtagbar huva och handvärmare för frusna ridfingrar samt reflexer både fram och bak. Tillsammans med den tillhörande matchade ridkjolen får barnet en varm och skön vinter.

Våra barnkläder är designade med samma målsättning som plaggen för dam; att ryttare ska kunna tillbringa sin tid i stallet utan att frysa. Det kräver material som tål både kyla och varierad väderlek. Det kräver även en design som möjliggör att man kan röra sig utan att plaggen är i vägen. Plaggen i junior/kids familjen är designad för de som föredrar ett plagg med rörelsefrihet och som vill hålla sig varma både i sadeln och runt stallen.

Jackan är tillverkad för rörelsefrihet och tänkt med en storlek som ger tillräcklig vidd för att barnet ska kunna ha en fleecejacka eller liknande under. Önskar man även ha ridvästen under är det bäst att gå upp en storlek.

Junior/kidsfamiljen erbjuder plagg till barn från storlek 110 till 140 och till junioren från 150 till 160. Familjen består av jacka, långjacka och täckkjol i klassisk marinblå och en sportig lila färg.

Egenskaper

  • Hellång dragkedja fram
  • Avtagbar huva, fäst med tryckknappar och kardborrband
  • Hög, värmande krage
  • Dragkedjeskydd för hakan
  • Två fickor med dragkedja med fleecefoder för extra värme
  • Bröstficka med dragkedja
  • Uhips nedfällbara handvärmare som skyddar handen från kyla
  • Uhips elastiska benband med tryckknappar på insidan som håller kappan på plats
  • Högt sprund bak med tryckknappar och reflexdetalj
  • Reflextryck på bröstet, axeln och ryggen

Skötselråd

Tvättas i 40 grader utan sköljmedel tillsammans med plagg i liknande färger samt med dragkedjorna uppdragna. Torkar snabbt om du hänger upp den. Den fungerar även att torktumla men kemtvätta ej.

Material

Materialen för junior/barnfamiljen är mjuka och följsamma så att barnet kan röra sig obehindrat i stallet. En vattenpelare på 1000 mm och en impregnering gör att de står emot blötsnö och lättare regn. Isoleringen är ett bra syntetdun som har goda värmande egenskaper.

 

Outer Fabric Nylon Ripstop 30D 1000 w/p, 1000g/m2/24h Cire

Lining Fabric Polyester Taffeta 30D

Insulation Dupont See Energy C Sport Type 200 gsm

Zippers YKK