Thermal skirt Alaska Navy Blue

630 SEK 1 050 SEK
Smart and unique features
Swedish design
Eco conscious

En varm täckkjol att njuta i när kylan slår till. Materialet är så lätt och mjukt att du inte kommer märka att du har den på dig, du känner bara värmen sprida sig över rumpa och lår.

Tackvare dragkedjor fram- och baktill istället för i sidan fungerar täckkjolen även till häst. Eller varför inte i cykelsadeln på vägen till stallet. Eller vid hundpromenaden. Täckkjolen har även Uhip’s övriga funktioner som gör livet bekvämare, som benbanden på insidan, reflexkant i sidan m.m. 

Med Jacka Alaska till får du looken av en kappa men har den fördelen att du kan använda plaggen var för sig vid behov.

Beskrivning

Plaggen i vår familj Alaska har extra mjuka, följsamma och lätta material. De upplevs sköna och nätta och har en figurnära, feminin passform. För finsmakaren helt enkelt.

Alaska är designad för dig som hålla värmen men samtidigt kunna röra dig ordentligt, dvs kunna rida ditt pass eller jobba i stallet varm och go med plagg som det knappt märks att du har på dig.

Alaska finns i jacka, täckkjol, kappa samt en kappa modell kortare vi kallar parkas.

Om storlekarna
Plaggen i Alaska-familjen är normala i storlekarna, och även om de är figursydda så är det räknat med att man bär ett mellanlager under. Välj inte för liten storlek, står du mellan två storlekar rekommenderar vi att du tar den större så du även får rum med en luftspalt. Det är viktig för värmeförmågan. 

Egenskaper

  • Tvåvägsdragkedja framtill som du enkelt reglerar rörelsefriheten med
  • Två fickor med dragkedja
  • Uhips elastiska benband med tryckknappar på insidan som håller kappan på plats
  • Högt sprund bak med tryckknappar och reflexdetalj

Familj

Alaskas familjemedlemmar består av ridjackor, ridkappor och termokjolar med väldigt fin feminin passform. Plaggen har alla Uhip’s smarta funktioner och detaljer för både ridning och livet runt om i stallet.

Alaska är designad för dig som vill hålla värmen men samtidigt kunna röra dig ordentligt, dvs kunna rida ditt pass eller jobba i stallet varm och go med plagg som det knappt märks att du har på dig. Många gillar dem även för sin snygga figurnära passform och klassiska look. För finsmakaren helt enkelt

Material

Vi har valt ut material till Alaska som kommer leva upp till dina förväntningar på värme och komfort under både aktivitet och mer stillasittande.

Fyllningen
Isoleringen i våra Alaskaplagg består av syntetdun som är ett dunliknande material som även värmer som fågeldun. Det är recycled, har god andningsförmåga, värmer trots fukt och väta och torkar på nolltid. Bär bra ullmaterial under så håller du dig varm och go vintern igenom. Kvaliten och mängden fyllning i Alaska ger plaggen god värmeförmåga.

Yttertyget
Skalväven i Alaskaplaggen är lätt, endast 20D, och mjukt vilket ger dig ett extremt följsamt plagg. En flourocarbonfri DWR-impregnering gör att snön bildar små droppar på utsidan av plagget för att sedan rinna av. DWR-impregneringen ger Alaskaplaggen visst vattenmotstånd.

 

Outer Fabric
100% Nylon, FullDull Ripstop 20D*20D 400T

Lining Fabric
100% Polyester, Taffeta 30D, Embossed + Cire

Insulation
100% Polyester (recycled) Oat Embossed + CireDownlike filling

Skötselråd

  • Dra upp alla dragkedjor
  • 30 grader (gärna syntetprogram)
  • Inget sköljmedel
  • Tvättas med liknande färger
  • Ej kemtvätt
  • Hängtorkas med fördel men går även att torktumla. Skaka gärna plagget innan upphängning.