Kids Thermal Skirt Purple

Uhip's täckkjol för barn värmer frusna ben både till häst och i stallet. Kjolen är vadderad, har en tvåvägsdragkedja fram och en lång dragkedja bak som man kan dra upp och låta kjolsidorna hänga ner och värma låren även på ponnyn.

 • 2/6
   Regntäthet
 • 3/6
   Värmeförmåga
 • 3/6
   Vindtäthet
 • 3/6
   Andasförmåga
695 SEK
Snabba leveranser
14 dagars ångerrätt
Fria returer

Beskrivning

Alla våra ridkläder för barn är designade med samma målsättning som plaggen för dam; att ryttare ska kunna tillbringa sin tid i stallet utan att frysa. Det kräver material som tål både kyla och varierad väderlek. Det kräver även en design som möjliggör att man kan röra sig utan att plaggen är i vägen.

Uhips ridkläder för barn och unga till för de som föredrar ett plagg med rörelsefrihet och som vill hålla sig varma både i sadeln och runt stallen.

Junior/kidsfamiljen erbjuder plagg till barn från storlek 110 till 140 och till junioren från 150 till 160. Familjen består av jacka, långjacka och täckkjol.

Om storlekarna
Täckkjolen för junior är normala i sina storlekar och de ska sitta lite "lagom" åt. Sitter de för hårt finns risk att de kryper uppåt. Täckkjolens längd är tänkt att sträcka sig ner till eller över barnets knän. De är även justerbara i midjan för att passa så bra som möjligt.

Dragkedjans längd i cm i storlek 130 är 44 cm ( det skiljer ca 5 cm mellan storlekarna).
Vidden över höften/rumpan (cm)
Storlek 120 cm: 84
Storlek 130 cm: 92
Storlek 140 cm: 94
Storlek 150 cm: 96
Storlek 160 cm: 99

Funktion

 • Tvåvägsdragkedja framtill. Delbar i toppen för att enkelt kunna ta på- och av.
 • Högt sprund bak med lång dragkedja
 • Midjejustering
 • Två fickor med dragkedja med fleecefoder för extra värme
 • Uhips elastiska benband med tryckknappar på insidan som håller kappan på plats
 • Reflexband i sidorna och reflextryck

Skötselråd

Tvättas i 40 grader utan sköljmedel tillsammans med plagg i liknande färger samt med dragkedjorna uppdragna. Torkar snabbt om du hänger upp den. Den fungerar även att torktumla men kemtvätta ej.

Material

Materialen för junior/barnfamiljen är mjuka och följsamma så att barnet kan röra sig obehindrat i stallet. En vattenpelare på 1000 mm och en impregnering gör att de står emot blötsnö och lättare regn. Isoleringen är ett bra syntetdun som har goda värmande egenskaper.

Outer Fabric Nylon Ripstop 30D 1000 w/p, 1000g/m2/24h Cire

Lining Fabric Polyester Taffeta 30D

Insulation Dupont See Energy C Sport Type 200 gsm

Zippers YKK