Får vi lov att presentera 365-familjen. Döpt efter årets antal dagar som syftar till användbarheten av plaggen. Lättviktsjackor och västar med perfekt mängd isolering för året-runt-användning.

Familjen 365 består av ridjackor och ridvästar, designade för att kunna användas under årets alla 365 dagar. Lättviktsplaggen passar lika bra som ytterplagg vid vår-, sommar och hösttemperaturer som ett värmande mellanlager under vinterns kalla dagar.

365-jackor i färgerna Lily Pad Green, Keepsake Lilac och Petrol 365-jackor i färgerna Lily Pad Green, Keepsake Lilac och Petrol

 

Vi ställde några snabba frågor till Ulrika Falkman, grundare och VD till Uhip.

1. När såg den första 365 jackan sitt ljus? När tillkom västen?
Den kom våren 2016 i en färgglad upplaga bestående av orange, "hubbabubba"-rosa och beige. En väst till kom samma år i marinblått.

2. Vad var bakgrunden till idén om 365-plaggen?
Tanken var en jacka som fungerade lika bra vår, sommar, höst som vinter där du bara adderar en skaljacka ovanpå vid behov eller bra ullunderställ vid kallare väderlek. Ungefär som man tänker i skidvärlden. Därav namnet 365.

365_vest_jacket_technical_longsleeve_top_navy_black_.jpg

3. Vad har förbättrats/förändrats med "365:an" under åren?
Sedan lanseringen 2016 har både passform, kvalitet och material förbättras avsevärt. Den andas bättre, har en lättare och skönare känsla och har ett par funktioner som gör det lättare och skönare att bära den. Den har dessutom fått "syskon" och "kusiner" i matchande färger i familjen 365 Hybrid. Även dessa västar och 2nd Layer jackor är året-runt-plagg.

4. Vilken är din favoritfärg genom tiderna?
Oj, vilken svår fråga. Jag älskar alla färgerna men utmaningen i detta jobb är att vi köper in så lång tid innan så när de väl kommer hem till Sverige från våra fabriker har vi redan börjat med nästa års färger. Det innebär att jag aldrig hinner njuta av den enskilda säsongens färger i lugn och ro :-) Men Urban Chick Green bär jag dock gärna och årets petrol (Green Blue Slate) tycker jag är supercool.

365_jacket_navy_green_black_2.jpg

Mixa och matcha

Ridjackorna och ridvästarna går att mixa och matcha med varandra eller med någon av våra andra familjer. Använd en 365- jacka eller -väst som ett värmande mellanlager under en trench i samma färg eller testa att blanda färgerna! Alternativen att bära Uhips ridjackor och ridvästar ur 365-familjen är oändliga.

365_jacket_vest_green_2.jpg

Förnyelsebart material

Vi har valt att använda en isolering från Dupont som heter Sorona i våra 365 plagg. Duponts Sorona är ett förnyelsebart material som till 37% är utvunnet ur växtriket istället för av vara helt petroleum-baserad som annat nylon och polyester. Tillverkningen använder dessutom 30% mindre energi än vanlig nylon och släpper ut 63% mindre växthusgaser. Dupont är 2015 års Bio Business award vinnare för sin banbrytande bioteknologi.

365_jacket_stablepants_green_1.jpg

Anledningarna till varför vi använder syntetdunet Sorona® är många och här listar vi några av dem:

 • Miljövänligt
 • Exceptionellt motstånd mot värmeförlust med den extra fördelen av andningsförmåga
 • Håller formen tvätt efter tvätt efter tvätt...
 • Enastående mjukhet
 • Erbjuder komfort i alla klimat, alla årstider

Jackorna och västarna i 365-familjen har i övrigt egenskaper så som:

 • Dragkedja fram med skydd för hakan samt runt dragkedjehuset nertill för att undvika skav mot sadeln
 • Värmande ärmslut med hål för tumme (jackan)
 • Avtagbar huva, fäst med tryckknappar (jackan)
 • Hög, värmande krage
 • Dragkedjeskydd för hakan
 • Två fickor med dragkedja
 • Bröstficka med dragkedja
 • Elastiskt band i nederkant och huva