Uhips teamryttare Fanny Fridén har precis släppt ut ännu en häst i hagen. Veterinären på plats har precis genomfört den obligatoriska hälsokontrollen av hästarna inför avresan till Arezzo. Väl i Arezzo väntar flera veckor av fullt fokus på hästar och tävling på Toscana Tour.
 
Det är bråda dagar. Fanny och hästarna har precis landat hemma på gården efter att ha tillbringat vintern hos tränaren Helena Persson. Fokuset har legat på markarbete och att djävulen sitter i detaljerna verkar inte bry den unga lovande ryttaren. Tvärtom.
– Ibland får man nästan putta ut henne på tävlingsbanan, säger Helena Fridén och sneglar på sin dotter.

fanny friden stories 0007.JPG

"Hon vet exakt var hindren är och hur mycket hon behöver ta i"
- Fanny Fridén om sin topphäst

17-åriga Fanny Fridén, som är med i utvecklingstruppen i Sveriges juniorlandslag, hade ett sammantaget bra år 2022 med starter på Falsterbo, Stockholm Horse Show och med debut i 145 tillsammans med stoet Icole.
– Det kändes väldigt bra. Det är “Kolan” som varit min topphäst, säger Fanny och lyfter fram stoets egenskaper:
 – Hon är väldigt smart. När hon hoppar ser det ofta ut som att hon inte kan hoppa mycket högre än vad hon gör, men det kan hon. Hon vet exakt var hindren är och hur mycket hon behöver ta i. Vi har tagit oss uppåt i klasserna och jag vet ännu inte var hennes maxgräns ligger, hon är väldigt säker, säger Fanny.

Ekipaget har hängt ihop i snart tre år.
– Hon är min första storhäst så det har också varit naturligt att ta det lugnt, berättar Fanny samtidigt som hon fortsätter packa inför avresan till Arezzo. Med sig i packningen finns bland annat Uhips nya tävlingstoppar, Technical Competition Halfzip White och Technical Competition SS Top White. En långärmad och en kortärmad tävlingstopp tillverkade av ett snabbtorkande material som passar perfekt för intensiva tävlingsdagar. 

fanny friden stories 0008.JPG

 

Intensiv vinter

Förberedelserna för tre veckor på tävlingsplats är i full gång. Fanny, som bollat både skola, träningar och extrajobb under vintern, ser fram emot den nya erfarenheten. Med sig i lastbilen har teamet förutom Icole ytterligare två hästar: Julius-W och Unbreakable. Förhoppningen är att kanske kunna debutera högre klasser med två av hästarna, men Fanny understryker att det inte finns någon stress.
– Vi får se hur banorna ser ut, man måste bygga för framtiden.

 

Målet med 2023 är att förhoppningsvis rida NM, få starta någon Nations Cup och att återigen kvala in till Falsterbo. 
– Sen kan allt hända, så är det med hästar