På norra Island hittar du den otroligt prestigefyllda islandshästskolan Holár University. Här studerar vår gästbloggare Malin som ger oss en inblick i hennes vardag och hästlivet på Island.

ice_jacket_graphite_malin_andersson_6.jpg

Hej! Jag heter Malin Andersson och min första termin på skolan börjar lida mot sitt slut. Jag är i full gång med att träna inför årets sista praktiska prov i ridning samt alla teoretiska inlämningar och slutprov innan vi äntligen får jullov.
I första året har vi en så kallad elev häst som vi själva tagit med till skolan. Hästen ska vara flott, välutbildad och ha gott lynne för att klara kurserna. Vi har ridlektioner med elev hästen fyra gånger i veckan för olika duktiga instruktörer som exempelvis Mette Mannseth. Utöver träningen med den hästen så har jag även tagit in några hästar i träning på en gård som ligger i närheten av skolan.

ice_jacket_graphite_malin_andersson_3.jpg

 

En vanlig dag på skolan brukar börja med en ridlektion på förmiddagen och på eftermiddagen så är det teoretiska lektioner i skolan. Ridlektionerna hålls oftast i ridhusen där det är relativt varmt. Jag rider ofta i Uhips tights för att dom är smidiga och sköna samt lätta att slänga på andra plagg över. Jag byter oftast inte om från ridkläder mellan stallet och skolan och tightsen är både snygga och sköna att ha till annat än bara ridning.

 

På onsdagar har vi vanligtvis clinics där lärarna rider, visar och berättar om olika ämnen. Då myser jag ner mig i Igloo kappan för att hålla värmen. Den är jättevarm, lång, lätt och smidig vilket är nödvändigt i och med att vi spenderar så mycket tid ute men inte alltid på hästryggen. Det går inte en dag utan att jag har mössa på mig i och med att jag är utomhus majoriteten av dagen och just nu i minusgrader. Uhips mössa i ull är inte bara snygg utan varm och den kliar inte alls.

igloo_coat_navy_malin_andersson_5.jpg

Efter dom teoretiska lektionerna i skolan åker jag och tränar mina träningshästar. På den gården finns det inget ridhus och det är ofta otroliga mängder snö här på norra island, första snön kom redan i september i år. Då är Uhips jackor räddare i nöden. I och med att vädret på Island ofta är kallt och blåsigt med mycket snö på vintern passar jackorna perfekt här. Dom är lätta, varma och smidiga, lätta att rida i och håller värmen. Just nu rider jag bara i Ice jackan när jag rider utomhus, den är så smidig och varm med långa ärmar. Jag är inget stort fan av för tjocka ridhandskar och med hjälp av Uhips funktion att kunna göra ärmen längre så behålls händerna varma även med tunnare handskar. Den är sjukt snygg och med tanke på att soltimmarna är få på vintern så hjälper den mig att synas med dess rikliga reflexdetaljer.

ice_jacket_graphite_funktionjpg.jpg

ice_jacket_graphite_malin_andersson_1.jpg

På fritiden blir det ofta ännu mer hästar, hjälpa kompisar med deras hästar, åka och kolla på olika visningar, tävlingar och prova nya hästar samt hänga i olika stall. Jag tar med mig Uhip jackan överallt, den passar till alla väder, håller mig varm i kylan och är snygg

Det blir även mycket åkande fram och tillbaka mellan de olika stallen och skolan, det ska fodras, mockas, tas in och ut hästar, det är alltid något - Ja, ni hästmänniskor vet hur det är. Då är Funktions Byxorna perfekta i och med att dom är otroligt sköna och stretchiga att bära i stallet.

 

Jag kommer tillbaka med en ny gästblogg senare under vintern med en uppdatering om hur det går på skolan och vad som försiggår här på ön.
Ha en bra dag allihopa, glada hälsningar från Island!