Uhip's drivkraft är att göra bra saker bättre och flertalet av våra produkter har sitt ursprung i redan befintliga produkter på marknaden som vi upplevt har saknat vissa viktiga funktioner.

Vi letar efter idéerna i vår egen vardag, identifierar sedan ett behov och tar det sedan därifrån till ritbordet istället för tvärtom. Vår erfarenhet säger oss att detta är ett recept för framgång. Storyn om Stallbrallans tillkomst är inget undantag.

Den började när Uhips grundare och vd Ulrika Falkmans skulle besöka sin häst, som blivit sjuk. Den dagen var Ulrika klädd i ett par funktionsbyxor av välkänt märke i outdoorbranschen. Hon upptäckte snart att plagget saknade viktiga funktioner.

  • Byxorna var för hårda i tyget.
  • De satt inte skönt under rörelserna kring stall och häst.
  • Och när Ulrika skulle prova att skritta ut på hästen störde hon sig på att hon var tvungen att först byta om till ridbyxor bara för kort skrittur.

Hon hade satt fingret på tre problem. Där väcktes idén om "Stallbrallan"

nordic_jacket_navy_stablepants_navy_1.jpg

Till designbordet

Ulrika och hennes medarbetare Elin satte sedan igång. Det blev några vändor med prover, det krävdes några smarta justeringar och förbättringar men sedan hade de fått till byxan precis som de ville ha den.

Uhipfamiljen har nu äntligen fått ytterligare en medlem bland funktionsplaggen.

Stallbrallan kommer i två versioner; en för vår, sommar och tidig höst och en för senhöst och vinter.

– Tanken med Stallbrallan är att den ska vara en funktionsbyxa anpassad för ryttarlivet. Stallbrallans funktioner passar dagen i stallet oavsett om du arbetar i stallet eller bara vill skritta ut en stund med din häst. Vår vision är att Stallbrallan ska vara en given byxa på varje veterinärstation och det självklara valet för veterinärer, hovslagare och andra som arbetar med hästar professionellt. Den passar även utmärkt till såväl hobby- som tävlingsryttare och alla mammor och pappor runtomkring som vill gå runt i sköna byxor, säger Uhips grundare och vd Ulrika Falkman.

Byxorna är försedda med fickor, både utan och med dragkedja, de är justerbara nedtill och är tillverkade i ett tyg som är stretchigt för bästa rörelsefrihet. Vinterbyxans lite tjockare tyg är lite extra mjuk på insidan och har dessutom fluorkarbonfritt, DWR-behandlat ytmaterial som ger bra skydd mot fukt, smuts och vind.

nordic_jacket_navy_stablepants_navy_5.jpg

stablepants_merino_baslayer_men_graphite_black_1.jpg

Så här säger kunderna

"Lika sköna som ”sommar-varianten” – bästa och skönaste byxan ever."
   Carina

"Jättenöjd med byxorna. De är både sköna och snygga. Kommer att funka bra både till stallet och på hundpromenaden."
   Charlotta L

För att sitta bekvämt även i sadeln är de tillverkade med ”säte” precis som ridbyxor, dvs ingen onödig söm som skaver till häst. Midjan bak är något förhöjd i svanken för bästa passform. De är raka i modellen och passar utmärkt både till killar och tjejer.

Nu till vintern finns stallbyxorna i den gröna färgen Urban chick, i en ljus marinblå samt i svart. Beställ din färg, prova byxorna och vi tror att du kommer att tycka de är lika sköna som vi!