Helen Langehanenberg har hängt med i Team Uhip under många år nu. Helen är en världskänd dressyrryttare som bor i Tyskland med sin man, sina barn och sina fyra hästar som hon satsar högt på! Vi ställde 10 frågor till vår teamryttare Helen Langehanenberg. Nyfiken på svaren? Läs vidare! 

Q: Berätta lite om dig själv!

A: Jag är 41 år fyllda. Jag föddes i Münster (Tyskland) och är idag en professionell ryttare (Pferdewirtschaftsmeister) som bor med min man och mina två döttrar på mitt egna träningscenter i Billerbeck, inte allt för långt ifrån Münster.

 

Q: Berätta om dina hästar!

A: Jag har för närvarande fyra stycken framtida Grand Prix-hästar som redan har visat sig vara enastående i Inter II och Grand Prix-tävlingar för unga ryttare, och som jag är övertygad om en dag kommer att följa i fotspåren av mina tidigare topphästar, såsom Damon Hill NRW, Damsey FRH och Annabelle. Jag har också några mycket begåvade unga hästar till mitt förfogande som redan har bevisat sig i avancerade (S) tävlingar och som bland annat kommer att tävla i den prestigefyllda Burg Pokal-finalen. Jag har stora förhoppningar på dem också.

 

Q: Hur länge har du hållit på med ridning?

A: Jag började rida när jag var sex år på en ponnyridskola som ägdes av föräldrarna till min bästa vän, som fortfarande är min bästa vän. Mina föräldrar var mycket stöttande och lät mig snart få min egen ponny och sedan tog allt fart!

Ally Jacket Willow Helen Langehanenberg.jpg

Q: Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut?

En vanlig dag börjar med att göra mina döttrar redo för skolan och förskolan. Sedan går jag till stallet och börjar rida hästarna eller hålla lektioner. Senare på eftermiddagen är det familjetid med mina barn.

 

Q: Vad är din största personliga framgång som ryttare?

A: Det här är en svår fråga. Att ha fått komma med i det tyska laget vid mästerskap är en absolut höjdpunkt och sedan naturligtvis min lagsilvermedalj vid OS i London 2012. Låt oss inte heller glömma EM-guldmedaljen i Herning 2013. Alla mina lagkamrater innan dess hade gjort missar, så som sista ryttaren ut var jag tvungen att rida två procent mer än jag tidigare hade klarat för att vinna lagguld. Damon Hill NRW samarbetade så bra att vi faktiskt lyckades med denna bedrift.

 

Q: Vad motiverar dig inom ridningen?

A: Jag älskar hästar, jag älskar dressyr och jag älskar precisionsarbete. Jag har lika roligt när jag tränar som när jag tävlar.

Frost Coat Jet Black Helen Langehanenberg.jpg

Q: Vilka är dina bästa tips/råd till någon som drömmer om en framgångsrik karriär som professionell ryttare?

A: Min mamma sa en gång att om man tror på något kan man flytta berg. Jag brukade hata den frasen. Idag vet jag att du verkligen kan uppnå (nästan) vad som helst om du arbetar hårt, är fokuserad och inte låter motgångar skrämma dig. Framgång kommer inte av sig själv.

 

Q: Vad är dina drömmar och mål för framtiden?

A: Jag skulle vilja delta i mästerskap igen med mina lovande unga hästar och naturligtvis skulle jag också vilja vinna OS-guld en dag!

 

Q: Hur förbereder du dig inför tävling?

Jag rider en del av de moment som krävs i programen. På så sätt vet hästarna vad som väntar. Jag försöker återskapa den goda känslan från träningen även när jag rider ut dem. Jag har ingen specifik uppvärmningsritual. Hästen måste känna sig bekväm och ha självförtroende, det är det viktigaste.

 

Q: Vilken är din favorit Uhip-produkt?

Jag älskar allt från Uhip eftersom det är funktionellt, ser bra ut och är av otroligt bra kvalitet. Jag älskar särskilt de långa kapporna från Uhip eftersom jag med de inte blir kall ens i de lägsta temperaturerna.

Ally Jacket Willow Helen Langehanenberg-2.jpg