Klättrar du på väggarna av längtan efter att tävla? Håll ut ett tag till. Våra teamryttare tipsar dig om vad du och din häst kan göra under tiden.

Fredricson: "Rid slalom"

Jens Fredricson, hoppryttare och stallmästare på Flyinge och Strömsholm

”Jag tycker om att rida i skog och mark. En bra sak är att rida på en stig och med vikthjälperna forma och ställa hästen och köra slalom. Om du rider på en slingrig stig och stigen svänger åt höger trampar du lite i vänster stigbygel och lösgör bogarna och tvärtom när det svänger till vänster. Jag tränar det varje dag och det här är en övning som du kan göra i både trav och galopp. Det finns oändliga variationer”

Se när Jens tränar slalom på Flyinge.

Nilsson: "Konditionsträna din häst"

Ebba Nilsson, dressyrryttare

”När du rider ut, passa på att konditionsträna din häst. När du normalt rider dressyr rider du ofta i samling hela tiden. Nu kan du passa på att rida ut, till exempel på ett fält eller en grusväg där du kan hålla ett högre tempo utan att hästen snubblar”.

Teverud: ”Våga ha is i magen”

Elsa Teverud, islandsryttare och ny poddare på Uhip

”Jag vill tipsa om att nu under coronan ta vara på tiden och backa tillbaka. Passa på att bara ha roligt. Ut i skog och mark på varierat underlag och distans för att hitta positivitet, behålla glädjen och få en hållbar och glad häst. Den här tiden på året när tävlingssäsongen drar igång blir det mycket press, så våga ha is i magen och njuta av din häst och av sommaren!”.

Frölich: "Gör uteritten till en träning"

Melissa Fröhlich, hoppryttare, influencer

”Vissa säger att du inte tränar ordentligt när du rider ut, men jag tycker att det går jättebra att göra om uteritten till en träning. Det är bra för hästen att rida ut och gå på markunderlag, det är bra för hästen mentalt och den tycker att det är roligt. Då kan du passa på att träna samtidigt. Du kan korta galoppen eller göra galoppombyten om du till exempel svänger in på en väg. Har du två träd framför dig kan du rida en åtta runt dem. Du kan korta traven eller förlänga den. Det finns massor som man kan hitta på under en uteritt”.

Brolin: Tävla på träning"

Emelie Brolin, dressyrryttare

”Jag har två tips. Det första är att anordna en minitävling hemma genom att knoppa hästen, ta på tävlingsutrustningen och rida upp lite programdelar. Bara det gör att du peppar dig själv lite extra. Om du också låter någon stå och filma spänner du dig mer, som om det vore tävling. Det andra tipset är att ha programridning inför en domare, där du rider upp och bedöms på hemmaplan. Det är så likt en tävling du kan komma”.

Bratt: ”Testa hårt underlag”

Jennifer Bratt, hoppryttare

”Rid ut mycket, testa olika galoppvägar i skogen så att hästen blir glad på ridbanan sedan. Sedan tycker jag att det är bra att skritta på ett hårdare underlag, som asfalt eller grus, eftersom det inte är bra om hästarna går på samma underlag hela tiden. Fibersand har exempelvis inte det bästa glidmomentet och därför gillar jag att ibland trava på en grusväg för att stärka hästen”

Brandt: ”Rid uppför”

Andre Brandt, hoppryttare

”Jag skulle vilja tipsa om att galoppera i uppförsbacke i en lite större galopp så hästen får trycka på med sina bakben. Det ger även hästarna en bättre kondition. Jag tror att det kan vara väldigt bra för hoppryttare att jobba på ett annorlunda sätt än att bara sitta och rida i paddocken. Dessutom är det en väldigt kul träningsform att rida ut i naturen”.