''Den här jubileumskollektionen är en limited edition av vår populära 365-serie. Det är faktiskt min favoritserie och jag älskar att bära den.'' - Ulrika Falkman


 

10 Year Edition

Vi fyller 10 år! Den fantastiska resan vi haft fram tills idag vill vi fira med er genom att ta fram en jubileumskollektion.

De exklusiva plaggen har en glansig mörkblå look med innerfoder i toner av guld för att spegla svensk design. För att lyxa till kollektionen ytterligare har vi gett den skimrande dragkedjor i guldfärg och en 10 year edition logga. Som ägare eller ägarinna av våra 10 year edition plagg är du en av väldigt få som får turen att bära kollektionen. Detta vill du inte missa!

Kollektionen finns för dam, herr och junior.

hund_vinter_12.jpg

Uhips historia

Det var i ett kyligt Täby 2010, vintern som skulle bli känd som kallaste vintern på 100 år, som hobbyryttaren Ulrika Falkman fick en täckkjol i present av sin man.  När hon står framför spegeln noterar hon en detalj. Något som kunde ha gjorts bättre. Kjolens dragkedjor är placerade på sidorna.

 


''Där tändes en lampa inom mig. Något sa mig att om man vrider på kjolen och placerar dragkedjorna bak och fram istället för på sidorna skulle kjolsidorna kunna hänga ner och värma låren när man sitter till häst.'' - Ulrika


 

PR-Första-kjolen.jpg

Idén om den funktionella ridkjolen är född. Den får ett design- och mönsterskydd hos Patent- och Registreringsverket. Ett bolagsnamn skapas: Först ett U som i Ulrika, sedan engelskans ''hip'' som i höft och Uhip är ett faktum.

Nominering-till-årets-pryl.jpg

uhip-syns-i-media_2.jpg

De kreativa tankarna är som en popcornmaskin i Ulrika huvud.

En ny idé föds: det nedfällbara ärmslutet. Projektet inleds, tempot är högt samtidigt som Intresset för den nya produkten ökar explosionsartat.

 


''Succén blev ett faktum och täckkjolen, eller ridkjolen som kunderna kallade den, fick syskon och kusiner i form av ridkappor och mellanlager. Där inledde vi en fantastisk resa fram tills idag.'' - Ulrika


 

blogg_uhipkjolen_2000x778.jpg