Uhip Reuse är en del i Uhips strävan att skapa en mer hållbar konsumtion där kläder som lämnats- eller bytts in av våra kunder eller har en mindre defekt från fabrik ska kunna säljas vidare och få glädja en ny ägare på nya äventyr.

Plaggen finns till försäljning i vår webbshop och det är tydligt beskrivet vilket skick plagget är i samt om det har någon defekt som är viktig att känna till. Alla plagg som säljs som Reuse är i fint- eller utmärkt skick.

Bra material som håller länge

Uhips funktionskläder är gjorda av material som är utvalda att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är klumpigt eller tungt. Därför kan våra kläder uppgraderas och repareras och delar kan bytas ut och kläderna kan på så sätt hitta nytt hem hos någon annan.

Bakgrund

Det går åt mängder av vatten, kemikalier och energi för att tillverka kläder. Om du köper ett plagg av hög kvalitet, tillverkade av bra material så har plagget en längre livslängd, antingen i din ägo eller om de får ett nytt liv hos någon annan. Köper du plagg av högre kvaliét har det därför en positiv påverkan på miljön då de håller längre.På så sätt bidrar vi som företag och du som kund till en cirkulär ekonomi där resurser hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt- och mindre avfall skapas.

Några exempel

reuse_20018.jpg

reuse_20034_2.jpg

reuse_20043_2.jpg