Vi på Uhip älskar djur och natur. Vi har av den anledningen valt, sen långt tillbaks, att vara 100 % dunfria. Detta innebär att vi inte använder oss av något dun från fåglar i våra kappor och jackor, utan använder istället ett syntetiskt dun. Nedan kan du läsa mer om vad vi älskar mest med dom och varför vi valt just dessa isoleringar. 

CLO Pluma

CLO Pluma är en isolering gjord på 100 % återvunnen polyester, som du endast finner i våra Igloo-plagg. Denna isolering känns lätt och otroligt mjuk. Det är som att svepa in sig i ett mysigt täcke när du sätter på dig en kappa med denna isolering. CLO Pluma är uppbyggt på ultrafina mikrofibrer som bildar täta samlingar av luftfickor, vilket är det som skapar den lätta och mjuka känslan, men det är även en otroligt viktig del i att skapa förmågan för plagget att andas, bibehålla kroppsvärmen och stänga ute kall luft. En kappa eller jacka med för få eller täta loft (där luftfickor samlas) tappar värmeförmågan och andas inte lika bra.

Denna isolering finner du i våra vinterkappor Igloo Coat och Igloo Coat Extended samt i vår vinterjacka Igloo Puffer Jacket.

CLO nt.jpg

Sorona Fibre

Denna isolering används i majoriteten av våra ytterplagg. Sorona fibern är plantbaserad och är därför ett mycket bra alternativ för naturen. Då den (givetsvis) är även är helt dunfri så är den även snäll mot fåglarna. Denna isolering, likt CLO Pluma, har rikligt med luftfickor i loft för att plaggen ska kunna andas, hålla kvar kroppsvärmen och stänga ute kylan. Även denna isolering känns mjuk, lätt och är lika varm som fågeldun.

Denna isolering finns bland annat i familjerna Frost, Nordic, Ice, Urban Stretch och 365.

sorona ny ny ny.jpg

Lavalan

Lavalan är en isolering gjord på ull och polyactid, som är gjord på majsstärkelse. Ullen har självklart tagits fram mulesing-fritt och är även spårningsbar, så man kan se exakt vilket får som bidragit till vilken jacka eller kappa. Denna typ av naturliga värmande isolering är stark och varm, men med luftfickor som, likt våra andra isoleringar bidrar till att behålla kroppsvärmen och stänga ute kylan. Ullen är en lätt isolering som det krävs förhållandemässigt lite va för att skapa hög värme.

Denna isolering finns i våra Wool Hybrid Liner Jacket, Mid Coats och Coats.

lavalan ny ny.jpg

Vanliga frågor om vår isolering:

 

Har ni dun i era vinterjackor och vinterkappor?

Svar: Nej, Uhip är 100 % dunfria.

Hur är värmen om man jämför med fågeldun?

Svar: Värmen från vårt syntetdun är lika varmt som fågeldun.

Är ni mulesing-fria?

Svar: Självklart!

Klumpar sig syntetiskt dun när det exponeras för fukt och väta? 

Svar: Nej! Syntetiskt dun, tillskillnad från fågeldun, klumpar sig inte när det kommer i kontakt med fukt. Detta är väldigt viktigt för oss, då det som sker när dun klumpar sig är att värmeförmågan sjunker avsevärt.