Stretcha eller värma upp?

En av de viktigaste sakerna för att förbättra din ridning är din fysiska kondition och hälsa. Ridning är en sport och du som ryttare är en idrottare som behöver stark fysik och vårda din kropp som i vilken annan sport som helst.

Så, på din väg till att bli en bättre ryttare, börjar du med att stretcha eller värma upp innan du hoppar upp i sadeln?

När vi rider kan vi utsätta kroppen att gå från noll till hundra på kort tid. För att träna på ett säkert och skonsamt sätt för vår kropp är det viktigt att höjer kroppstemperaturen långsamt så att musklerna hinner bli varma innan vi pushar den för hårt.

Det är just det som uppvärmning är till för. Förbereda våra muskler på att de ska börja jobba.

 

Stretchning, och andra sidan, gör vi för att förbättra vår rörlighet och smidighet. När musklerna har fått jobba är de som bäst att stretcha. De är varma och låter oss sträcka ut mer än vanligt för att ha en bra grund att kunna växa och utvecklas.

Ge dig själv några minuter att värma upp innan du hoppar upp i sadeln. Det gör att du är blir mjukare och rörligare tillsammans med hästen, minskar risken att skada dig och förhoppningsvis blir träningsvärken mindre dagen efter 😉

Trots allt är vi inte så annorlunda jämfört med våra hästar, träna dig själv som du tränar hästen - skritta, trava, gallopera, trava, skritta, långa tyglar och stretcha efteråt 🙂

Uhip har träningskläder som låter dig prestera och känna dig bekväm innan, under och efter ditt ridpass.

PS. Ont om tid? Värm upp ändå! Dagar du inte har tid att värma upp 20-30 minuter innan ett ridpass, skippa det inte helt. Använd istället en del av den planerade tiden i sadeln på att ta hand om din kropp genom att röra på dig. Rid därefter ett kortare och lugnare pass med hästen så håller både du och hästen längre - så att ni kan träna tillsammans igen imorgon.

Hitta dina favoriter bland våra kläder designade för tuffare träningspass >>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se