Under hjälmen på Jennie Juhlin Lundström

Jennie Juhlin Lundström ser tillbaka på en riktigt fin tävlingssäsong tillsammans med sin Beyonce. Uhips teamryttare vann bland annat 7-star i Falsterbo och kvalade in till de internationella klasserna 2019. Nu är Beyonce såld och Jennie går en mer oviss tävlingssäsong till mötes med en ny häst: Quebec De Olid.

Föräldragården hemma i Hallstahammar är fortfarande basen för Jennie Juhlin Lundström. Vi ställer några nyfikna frågor till en av ridsportsveriges upcoming stars.

 

Hur började hästlivet för dig?
– Både mamma, pappa och mormor och morfar höll på både med travhästar och hopphästar. Därför har jag hållit på med hästar så länge jag kan minnas.

 

Vad går du igång på utanför hästlivet?
– Jag är ganska dålig på att göra någonting utöver det eftersom hästarna både är min livsstil och min hobby. Jag har tio hästar igång och det finns att göra hela tiden. Men jag är en ganska aktiv människa med mycket sport i mitt liv. Jag tränade mycket friidrott tidigare och jag är mycket för att springa. Jag har en personlig tränare som hjälper mig mycket också, även med hästarna. Inte från grunden, men han har lärt sig mycket genom våra diskussioner, läst en massa böcker och insatt i mer och mer eftersom jag gått hos honom i flera år. Han hjälper mig med allt stärka och förebygga allt jag har ont i. Jag har även en mental tränare och det ger mig otroligt mycket. Den träningen får mig att känna hur jag växer som människa inombords.

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Den startar klockan 06.00 då jag gör rent stallet och tar ut hästarna. Sedan sätter jag mig och rider så fort som möjligt och rider i princip under hela förmiddagen. Sedan är det lunch, om jag hinner, och därefter fortsätter jag att rida. När jag ridit klart återstår allt annat som måste göras. Kanske klippa hästarna, packa inför tävling eller något annat. Vi driver fortfarande gården själva och det är mycket runtomkring som måste göras varje dag.

 

Vi står inför en osäker säsong, på grund av coronaviruset. Om det blir en tävlingssäsong: hur ser du i så fall på den?
– Jag har precis köpt en ny häst som gått stort utomlands och jag hoppas verkligen att vi kan etablera oss. Att bli placerad i SM är alltid ett delmål, det är en bra ”check” på var man är någonstans. Jag vill utvecklas och komma upp, tävla trestjärnigt, fyrstjärnigt och internationellt. Ett problem är att min tränare bor i Nederländerna och det innebär stora svårigheter för honom att komma och hjälpa mig som det ser ut i världen just nu. Jag kan bara hoppas att han har en chans att komma hit.

 

Vilket är ditt favoritplagg hos Uhip?
– Om jag bara får välja ett plagg från Uhip måste jag säga 365 Hybrid Jacket. Den jackan är bäst, man kan ha den precis när som helst och den är superskön att ha på sig under andra tjockare jackor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se