Upp för backen, nedför slänten

Stockholm Dressage Academy iklädd våra ridtights & Iontex jacka.
Stockholm Dressage Academy iklädd våra ridtights & Iontex jacka.
IMG_7309

Är det dags att börja förbereda din häst för en stundande tävling? Eller börja med grundläggande arbete inför passage och piaff?

Då är sommaren en perfekt tid att utforska möjligheterna utomhus.

 

Genom att galoppera långsamt i uppförsslutning tränar du både hästens bakben och balans samtidigt. Att låta hästen sträcka ut och öka galoppen på långa raksträckor är inte bara väldigt roligt utan låter hästen arbeta med och utöka sin sin lungkapacitet. En korrekt andning låter hästen syresätta sina muskler mer effektivt. När du travar och skrittar i varierande terräng kan det hjälpa hästen att hitta ett naturligt rörelsesätt och förbättra bärigheten.

 

Balans och styrka är grundläggande för ett korrekt rörelsemönster. Genom att rida ut kan du helt otvunget träna upp båda samtidigt. Dessutom tränar upp din egen balans på ett kontrollerat sätt med oförutsedda små rörelser. I nya, spännande miljöer får du och hästen lite extra energi och positivitet som kan komma väl till hands för båda vid inlärningen av nya övningar.

 

Ditt jobb i sadeln blir såklart att inte störa hästen. Genom god balans, avslappnade ben och en korrekt sits kan ni nå det perfekta samspelet.

 

Håll din häst glad, hälsosam och motiverad i sommar. När du kommit hem från stallet får du gärna berätta om er träning tillsammans för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakt

Uhipwear AB
Centralvägen 35 D
SE 183 57 Täby

support@uhip.se
Tel. 08- 300 004

VAT SE556839468701