Utomhusträning i skog och mark

Är du lika övertygad som vi är att det är bra för hästen?

Vi är det definitivt! Vi tror att det gör hästen mycket gladare och motiverad och att det gör hästen mer intresserad av vardagsträningen. Utöver det får hästen bättre muskulatur, bättre balans och blir allmänt mer välmående.

23.05.Blog picture

Upp och ner för backar, oförutsedda ljud, varierande terräng och frisk luft, tror vi bidrar till att du blir en bättre ryttare och din häst förlitar sig på dig och blir lugn i nya situationer (kan komma till nytta kanske vid tävling på en helt ny utebana med en massa ljud runt om!?)

Vad skall vi tänka på?

Frågan är vad vi skall tänka på innan vi ger oss ut i naturen? Först och främst, ha koll på vart du får och kan rida. Vi i Sverige är ju dock rätt bortskämda med härliga ridvägar vi får rida på. Sen har vi säkerheten. Kanske behövs en säker och (och tryggare) kompanjon!? Alternativt att du går med den först i närmiljön och utvidgar sakta men säkert. Longera i skogen, låt den hoppa lite över diken i lång lina. Gör det tillräckligt många gånger så att den gör det utan att spänna sig. Ta det lugnt så det blir kul och säkert både för dig och hästen!

Njut

Sist men inte minst, njut under uteritten utan att frysa eller bli blöt. Vi alla har nog överraskats av regnet och suttit i sadeln med ridbyxor som dryper av regnet. Eller suttit och huttrat och lidit när man istället skall njuta av uteturen. Som ni kanske vet så med Uhip så behöver du inte rida med blöta ridbyxor eller frysa :-). Våra regnkjolar eller långa eller korta Trench kappor fixar det åt dig. Mellanlager, västar och jackor för olika temperaturer är vår specialitet och vi brinner för att lösa utmaningar åt dig.

Tips för njutning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Håll dig uppdaterad

Uhipwear AB, Täby. E-post support@uhip.se