Som 6 år gammal startade sagan om Amanda Barnestam. Idag, 16 år senare, har hon kommit en lång väg. Amanda jobbar hårt för sina drömmar och vi är så glada över att få vara en del av hennes framgång och följa henne på nära håll. Vi ställde lite frågor till Amanda så även ni har möjlighet att lära känna henne bättre!

Berätta kort om dig själv

Amanda Barnestam heter jag, jag är 22 år gammal och är en väldigt glad och positiv tjej som älskar att träna, tävla och utvecklas tillsammans med hästarna och min egna kropp!

 

Hur länge har du ridit?

Jag har ridit så länge jag kan minnas, sen jag var ca 6 år.

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig börjar 6.30 i stallet, mockar ett av stallen här på Särö stable där jag jobbar heltid, släpper ut hästar, fixar hö och mat och sopar och fixar fint! 8.00 är de frulle för oss som jobbar här, lite genomgång av dagen sen börjar jag fixa hästar till en av ryttarna här. De rider till ca13, då är de dax för lunch en timme, vi äter ofta alla tillsammans vilket är super mysigt och trevligt! Efter lunchen vid 14 tar vi in hästarna, fixar lite städområden och ger lite eftermiddagsmat! Ca 15.30 slutar vi för dagen och då går jag raka vägen till Frappa och rider eller tränar med henne! Sen upp till lägenheten, laga lite mat och chilla i soffan)
 

Vad har varit din största personliga prestation inom ridsporten?

De måste varit när jag tillsammans med Jarno RP 145, en ponny jag lånade av Karin Levin vann SM-guld individuellt. Ett minne för livet!

Amanda Barnestam 859X804.jpg

Vad motiverar dig inom sporten?

Viljan att bli bättre varje dag, när man verkligen känner och ser utveckling efter hårt jobb och vilja. Och självklart när träningen visar resultat på tävlingsbanan.


Vilka är dina bästa tips till någon som drömmer om en framgångsrik karriär inom ridsporten?

Omringa dig med människor som älskar hästar och ridning lika mycket som du, som satsar och vill lika mycket som du! Det inspirerar och du inspirerar då också. För mig har flytten upp till Särö utvecklat mig som idrottare enormt. Jag har blivit väldigt trygg i mig själv som ryttare och när jag kommer in på banan känner jag bara tacksamhet och glädje! Det är så roligt och jag bara älskar det. Alla här är lika intresserade som jag är och jobbar hårt för att bli så bra som möjligt.

 

Vad är dina framtidsvisioner och drömmar?

Att alltid bli den bästa versionen av mig själv, bli den bästa ryttaren jag kan bli och kunna utbilda hästar från ung ålder till en högre nivå. 


Hur förbereder du dig inför tävling?

Mycket träning, fokus och omringas av positiv energi från kompisar och tränare.

 
Vilka är dina favorit Uhip produkter?

Helt klart jackorna! Kapporna och vanliga jackorna är helt magiska! Håller värmen och är enormt snygga och sportiga! 

Amanda Barnestam 859X804_1.jpg

5 snabba frågor! 

Ditt största tävlingsminne? 
Inviduellt SM-guld! 


Sto eller hingst/valack?
Valack


Morgon- eller kvällsfodring?
Morgon!

 

Tävling eller träning?
Tävling

 

Mocka eller sopa stallgången?
Sopa stallgången

Amanda Barnestam Technical Full Zip Navy Blue Riding tights 529 Jet Black 947X770.jpg