Om Uhip

Uhip brinner för dig som möter dagliga väderutmaningar och lever ett aktivt hästliv. Vår ledstjärna är att skapa kläder av funktionella material, med smarta funktioner och med snygg design så att du ska kunna göra det du älskar med stil.

Var kan jag köpa ett Uhip-plagg?
Du kan köpa din Uhip i vår webbshop, hos någon av våra återförsäljare eller på mässor vi medverkar på.
Se alla Uhips försäljningskanaler.

uhip_for everyday active life_RGB_NEG.png

Stories om Uhip

Behind the scenes med Ulrika och Elin

Ulrika Falkman grundade Uhip 2011 och är företagets CEO. Produktutvecklaren Elin Westergård är Ulrikas parhäst bakom varje ny produkt som Uhip lanserar. Samspelet dem emellan bygger på att ta fram nya funktionella och hållbara kläder för den miljömedvetne finsmakaren som vill slippa kyla, regn och fukt.

Den smarta Uhipkjolen

Under snart ett decennium har vi hittat inspiration i vardagen där vi hämtat nya fräscha idéer för att designa kläder som ska uppfylla ryttarens behov. 

Uhips verkliga klassiker är täckkjolen, det var med den allt började. Vi är därför extra stolta över kjolen – plagget våra kunder snabbt döpte om och som numera kallas ridkjol eller Uhipkjol i folkmun.

Uhip - Ett svenskt lagarbete

Det var med Ulrika Falkman allt började. Ulrika från Näsby Park grundade Uhip 2011 och det är hennes förnamns-initial som är U:et i Uhip. Ulrika drivs av att göra svåra saker enkla och hennes hjärna fungerar ungefär som en popcornmaskin: hög aktivitet där det ständigt smäller till av nya idéer.