Malou är ett av våra nyaste tillskott i Uhip-familjen! Malou är ambitiös och driven i allt hon gör, vilket vi finner otroligt inspirerande. Hon lever ett drömmigt liv på Gotland med sin familj, hundar och massor av andra djur. Vi vill självklart att även ni ska få lära känna henne - därför ställde vi några frågor till Malou. Läs hennes svar nedan!

Malou Grönwall Merino Pile Full Zip Willow 859X804.jpg

Berätta kort om dig själv

Malou heter jag och bor tillsammans med min man och barn på den fantastiska ön Gotland. Här hemma har vi Border collies, lamm, katter och snart även hästar (hoppas jag :) )

 

Vilken gren inom hund sysslar du med?

Fokuset är främst att utbilda och använda våra Border collies i det praktiska arbetet med lammen. Men när tid finns tävlar vi även i vallning och ägnar en del tid åt lydnadsträning och tävling. Det har blivit några agilitystarter också men mest bara för det är så himla kul! 

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Dagen börjar alltid med en djurkoll och fodring, sedan blir det promenad med hundarna innan barnen ska lämnas i skola/förskola. På lunchen försöker jag ofta få till dagens träningspass med hundarna för att sedan kunna umgås med barnen och promenera på kvällen. Vissa delar av året är det mer praktiskt jobb för hundarna än andra, och jag kan säga att det praktiska jobbet är det jag verkligen brinner för. Finns ingen häftigare känsla än när man får utföra arbete tillsammans med sin fyrbenta vän. 

Malou Grönwall Regular Pro Dog Training Jacket Jet Black 859X804.jpg

Vad har varit din största personliga prestation inom hundsporten?

Jag tycker att den största prestationen är när hunden kan användas i praktiskt arbete - och såklart när hunden blir Godkänd Vallhund... Det är en fint kvitto på träningen och en titel som du bär med stolthet. 

 

Vad motiverar dig inom sporten?

I vallningen är det samarbetet mellan hund, förare och lamm. Det är en så häftig känsla när alla tre kommunicerar med varandra och det flyter på som en vacker melodi. I lydnaden är det helt klart att få till balansen mellan helheten och detaljer.  

 

Vilka är dina bästa tips till någon som kämpar med/tränar i vallning och/eller lydnad?

Ge aldrig upp. Se utmaningar/motgångar som något lärorikt och våga fråga om hjälp. Och glöm inte att ha kul!

Malou Grönwall Merino Pile Full Zip Willow + Regular Pro Dog Training Jacket Jet Black 859X804.jpg

Vad är dina framtidsvisioner och drömmar?

Framtidsdrömmarna är många - men just nu lägger vi stort fokus på att utveckla gården och successivt utöka vår lammbesättning. 

 

Hur förbereder du dig inför tävling?

Om jag ska tävla vill jag gärna känna mig förberedd. Jag vill ha gjort "hemläxorna" och känna att det här har vi tränat för. Sen kan allt hända på en tävling, men känslan är alltid bättre om jag känner vi fått till ordentligt med träning. 

 

Vilka är dina favoritprodukter från Uhip?

Regular Pro Dog Training Jacket & Merino Pilé Full Zip :)