uhip_for everyday active life_RGB_NEG_709x347.png

Uhip brinner för dig som möter dagliga väderutmaningar och lever ett aktivt liv med hund och/eller häst. Vår ledstjärna är att skapa kläder av funktionella material, med smarta funktioner och med snygg design så att du ska kunna göra det du älskar med stil. Alla våra plagg har smarta funktioner och rätt material för aktiviteter utomhus.

10yearedition_365_coat_1.jpg

 Vi på Uhip ser det som en självklarhet att arbeta miljövänligt och med respekt för naturens resurser. Medvetet väljer vi material och tillverkningsprocess som har så liten påverkan på naturen som möjligt. Vi designar funktionskläder enligt våra kunders behov på ett ansvarsfullt sätt, exempelvis består vår utvalda isolering i kläderna av delvis förnyelsebara växtfibrer.

Vi håller oss ständigt uppdaterade och söker efter material och leverantörer som lever upp till högt ställda krav, inte minst för att vi vet att våra plagg används dagligen och att vi vill att dom ska klara din vardag över flera säsonger.

Uhip stories

Behind the scenes med Ulrika och Elin

Ulrika Falkman grundade Uhip 2011 och är företagets CEO. Produktutvecklaren Elin Westergård är Ulrikas parhäst bakom varje ny produkt som Uhip lanserar. Samspelet dem emellan bygger på att ta fram nya funktionella och hållbara kläder för den miljömedvetne finsmakaren som vill slippa kyla, regn och fukt.

Den smarta Uhipkjolen

Under snart ett decennium har vi hittat inspiration i vardagen där vi hämtat nya fräscha idéer för att designa kläder som ska uppfylla ryttarens behov. 

Uhips verkliga klassiker är täckkjolen, det var med den allt började. Vi är därför extra stolta över kjolen – plagget våra kunder snabbt döpte om och som numera kallas ridkjol eller Uhipkjol i folkmun.

Uhip - Ett svenskt lagarbete

Det var med Ulrika Falkman allt började. Ulrika från Näsby Park grundade Uhip 2011 och det är hennes förnamns-initial som är U:et i Uhip. Ulrika drivs av att göra svåra saker enkla och hennes hjärna fungerar ungefär som en popcornmaskin: hög aktivitet där det ständigt smäller till av nya idéer.