Uhip har etablerat sig som en stark leverantör av funktionella ridkläder. Att ersätta obekvämlighet med komfort och underlätta vardagen både för ryttarproffs och glada motionärer är en av Uhips tydligaste ledstjärnor.

Men hur började det?

Vi tar oss tillbaka till en svinkall vinter för nio år sedan. Där hittar vi en frusen entreprenör som får en idé, ser möjligheter där andra hellre ger upp och som därefter sett till att tusentals ridentusiaster känner sig både varmare och bekvämare i stallmiljön och på hästryggen.

Första-bruna-kjolen.jpg

December 2010 - hela landet är drabbat av den bitande kylan

December 2010 ska bli känt som den kallaste i Sverige på 100 år. Hela landet är drabbat av den bitande kylan.

Den vintern, i Näsbypark norr om Stockholm, får hobbyryttaren Ulrika Falkman en täckkjol i present av sin man.  När hon står framför spegeln noterar hon en detalj. Något som kunde ha gjorts bättre. Kjolens dragkedjor är placerade på sidorna.

– Där tändes en lampa inom mig. Något sa mig att om man vrider på kjolen och placerar dragkedjorna bak och fram istället för på sidorna skulle kjolsidorna kunna hänga ner och värma låren när man sitter till häst. Då skulle man kunna rida med ridbyxor utan att frysa istället och slippa dra på sig bylsiga termobrallor, minns Ulrika Falkman.

Idén är född.

Blogg-utvald-bild_2011-1.jpg

Det här är för bra för att inte ta vidare

Ett embryo till något Ulrika tror kan bli stort har skapats.

Hon droppar idén för sin man, som gillar vad han hör. De låter tankarna mogna och marinera en tid. Sedan kommer insikten: Det här är för bra för att inte ta vidare!

Ulrika Falkman skrider till verket.

– Min mormor var sömmerska och jag och mamma har tagit efter henne och sytt i hela vårt liv.

Därför var det en enkel match för mig att sy ihop en prototyp. Min man filmade några snuttar och jag tyckte att det föll bra ut, säger hon.