Vad är Uhip Reuse?

Uhip Reuse är en del i Uhips strävan att skapa en mer hållbar konsumtion där kläder som lämnats- eller bytts in av våra kunder eller har en mindre defekt från fabrik ska kunna säljas vidare och få nytt liv hos någon annan.

Uhips funktionskläder är gjorda av material som är utvalda att tåla tuffa miljöer där fukt, väta och smuts är vardag och där man inte kan vara begränsad i rörlighet av ett plagg som är klumpigt eller tungt. Därför kan våra kläder uppgraderas och repareras och delar kan bytas ut och kläderna kan på så sätt hitta nytt hem hos någon annan.

 

Vi förlänger produktens livstid

Att återanvända produkter är mer resurseffektivt än att återvinna eftersom de flesta material tappar i värde varje gång de återvinns. Det bästa sättet att minska skadlig miljöpåverkan är därför att förlänga produktens livstid. På så sätt bidrar vi som företag och du som kund till en cirkulär ekonomi där resurser hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt- och mindre avfall skapas.

Värdering av plagg

Värdering av skick
1= nytt eller ser och känns som nytt
2= bra skick (plagget är använt några gånger och tvättat en gång)
3= begagnat/använt skick (tvättat flera gånger, slitet)
 

Värdering av fel
1= Plagget är felfritt eller har ett fel som är väldigt obetydligt och påverkar inte plaggets funktion eller utseende märkbart
2= Plagget har ett fel som kan påverka funktionen men plagget går utmärkt att använda ändå eller är väldigt enkelt att laga (ex. bensnöre, tryckknapp, sprucken söm)
3= Plagget har ett fel som påverkar en viktig funktion av plagget