Om du någon gång haft på dig ett plagg tillverkat i bambu så vet du om den där obeskrivliga mjukheten och den lätta, svala känslan som smeker huden. Det känns som ett extra lager hud, och nu pratar vi hud len som en baby-stjärt 🥰

Vi skulle kunna skriva en hel artikel om hur mjuka och lena våra bambu-plagg är men du kanske är mer nyfiken på vad det är som är så bra med bambu att vi tagit in en hel familj?

För det första vill vi förtydliga att när vi pratar om bambu och textilier så är det egentligen ett bambufiber vi syftar på. Det är bambufibrerna som ger tyget sina fantastiska och unika egenskaper.

bamboo_long_tights_navy_1.jpg

Fem fördelar med Bambu

 

Bambu är supermjuk

Bambu är för bomull vad kashmir är för ull – en mjukare och lyxigare känsla. Bambun känns fantastisk även mot den känsligaste huden.

Bekväma

Förutom att vara mjuk är bambuviskos tre gånger mer absorberande än bomull. Eftersom den absorberar fukt bort från huden känner du dig torr och bekväm.

Håller sig fräsch längre

Det är bakterierna som får dina kläder att lukta. Eftersom fukten inte sätter sig i tyget – som det gör med syntetiska tyger – kan luften inte komma åt de luktframkallande bakterierna. Dina kläder håller sig fräschare längre och du kan använda dem många gånger innan du behöver tvätta dem.

Snäll mot hud

För hud som är allergikänslig är bambutyg perfekt. Den är antistatisk och mjuk mot huden så att den inte irriterar.

Temperaturkontroll

Med bambu kan vi skapa kläder som är tillräckligt täta för att vara varma och ändå andas så att du inte överhettas. Motion innebär ofta att vara kall, bli varm och sedan kall igen och genom att bära bambu hjälper dig att hålla en jämn temperatur.

bamboo_long_short_pink_navy_1.jpg

En hållbar produkt som är bra för miljön

Bambu hjälper till att rengöra luften vi andas. Bambugräs absorberar fem gånger mer CO2 från luften än motsvarande mängd lövträd. Inte bara det, två tredjedelar av kolet lagras i jord- och rotsystemet som – till skillnad från träd och bomull – inte är tillräckligt bra när bambun skördas så att kolet stannar i marken. Bambu släpper också ut 35% mer syre än dess motsvarighet till lövträd.

Inga förorenande bekämpningsmedel

Bambu behöver inte bekämpningsmedel för att trivas. Bekämpningsmedel kan förorena färsk dricksvattenförsörjning och orsaka allvarliga skador på markhälsan och omgivande ekosystem.

bamboo_ss_tee_navy_orange_3.jpg

Minska ditt fotavtryck

Eftersom bambu håller sig fräsch längre behöver den mindre tvätt. Sättet vi tvättar på har en enorm ekologisk effekt och att skära ner på tvätt (och särskilt torktumling) minskar drastiskt koldioxidavtrycket för dina kläder.

Visste du att…

1. De flesta bambusorterna växer mellan 5 till 20 cm varje dag? Världsrekordet är på 91 centimeter per dag. Det kallar vi en snabbväxande planta!

2. Det finns olika typer av Bambu. Vissa är mer än 30 meter höga och 20 cm i diameter.

3. Bambu kan växa både i skogen och på plantager, vår bambu skördas endast från plantager hos certifierade leverantörer.

Bambu för män