Med rätt vård kan du och din Uhip vara oskiljaktiga i flera år. Här är några enkla tips för att den ska behålla sin funktion.

Först och främst - Om du får smuts på ditt plagg (låter leriga hundtassar eller hästdregel bekant?) TORKA av det. Skalplagg kan man oftast torka av för att undvika onödigt tvättande, men de mår bra av att tvättas regelbundet för att inte svett och smuts ska påverka materialets andnings- och vattenavvisande funktioner eller lösa upp limmet i tejpade sömmar.

Tvätta din Uhip ut och in så att tvättmedel och smutsvatten kan centrifugeras ut från membranet och vadden. Se till att dra upp alla dragkedjor och knäppa alla knappar, det minskar risken att de fastnar och river upp materialet.

Undvik sköljmedel, det har en dålig påverkan på materialets funktion och även på miljön. Sköljmedlet lägger sig som ett lager på plaggets fibrer som påverkar materialets andningsfunktion och förmåga att transportera bort fukt.

Återimpregnera

De flesta av Uhips plagg har en DWR-behandling (Durable Water Repellency) som ger det yttre lagret en vattenavvisande funktion.

Låt plagget hängtorka. Att värma din Uhip efter tvättning ökar effekten av återimpregneringen. Det gör du lätt genom att hänga upp det i ett värmeskåp eller styrka det med ett strykjärn, men kom ihåg att använda låg värme så att plagget inte smälter.

När ditt plagg har några år på nacken kan du återimpregnera det själv. Impregneringen gör att yttertygets vatten- och smutsavvisande förmåga samt den viktiga funktionen att släppa ut kroppsångan återskapas. Textilen blir fräschare och livslängden på ditt plagg ökar. Använd alltid miljövänlig impregnering.

Vi rekommenderar även att du alltid läser våra skötselråd och tvättinstruktioner för att din Uhip ska leva länge!

Produkter för impregnering