Smarta funktioner är vår livsnerv

Alla våra ytterplagg designas med smarta och praktiska detaljer som gör din ridtur ännu mer behaglig. Utvalda material och grundligt testade funktioner håller dig varm och snygg i sadeln, hela dagen.

Materialval

Vi har valt ut material som lever upp till våra kunders förväntningar på värme, komfort och ventilation under aktiviteten. Isoleringen i våra plagg består av syntetdun som har god andningsförmåga, värmer trots fukt och väta och dessutom torkar på nolltid. 

Mer om våra material. 

Rörlighet

Din aktivitet ska inte behöva begränsas av kläderna du bär. Våra kappor, jackor och kjolar är konstruerade för att ge dig god rörlighet i alla situationer. Samtidigt är snitt och form figurnära och feminint – vi kompromissar inte med designen eller stilen.

Smarta ärmslut

De flesta av våra överdelar har nedfällbara ärmslut som smidigt kan fungera som handvärmare. Det finns hål för tumme och lillfinger så att du får fria händer när du behöver. Modellen är specialsydd för aktiviteter och sporter där man föredrar tunna handskar, t ex ridning, cykling och golf. Med de här plaggen kan du prestera utan stelfrusna fingrar!

Ärmslut_300x200.jpg

Ärmslut_uppvikt_knappar_300x200.jpg

Ärmslut_nedfälld_i_ficka_1200x799.jpg

Ärmslut_trench_nedfälld_300x200.jpg

Ärmslut_trench_uppfälld_300x200.jpg

Ärmslut_uppvikt_300x200.jpg

Rymlig huva

Alla våra jackor och kappor har huvor som är stora nog för att kunna dra över hjälmen i busväder. Föredrar du en enkel krage så går det lätt att ta bort huvan eftersom den sitter med tryckknappar.

3in1_coat_navy_13.jpg

Tvåvägsdragkedja, högt sprund och elastiska benband

Tvåvägsdragkedjor fram, högt sprund bak med antingen knappar eller dragkedja och benbanden som sitter på insidan av Uhips långa och kortare ridkappor och ridrockar samt täckkjolarna är en oslagbar kombination för dig som lever ett aktivt liv.

Tvåvägsdragkedja

Tvåvägsdragkedjan fram gör att du kan reglera din rörelsefrihet efter behov. Öppna upp dragkedjan en bit nedifrån när du sitter till häst eller cyklar.

Kjol_dragkedja_arcticsport_navy_1557x961.jpg

På baksidan har Uhip-kapporna och ridkjolarna ett högt sprund med tryckknappar eller dragkedja. Det gör att du enkelt kan anpassa kappan efter hur mycket rörelsefrihet du behöver i varje situation.

I nederkant på insidan finns dessutom elastiska band som håller kapp-/kjolsidorna på plats längs benen. När du sitter i sadeln kan du öppna sprundet helt så att kappan/kjolen hänger längs hästens ländrygg, samtidigt som benbanden håller plagget på plats så att du slipper frysa om låren.

Lång-kappa-i-sadel_600x400.jpg

Kappa i sadel

Parkas-i-sadeln_600x400.jpg

Parkas/midlength coat i sadel

Kjol-i-sadel-600x400.jpg

Kjol i sadel

Sprund-600x400.jpg

Öppet, uppknäppt sprund

Kappa-i-galopp-beskuren_600x400.jpg

Benbanden håller kappan på plats i galopp