Smarta produkter anpassade för alla årstider och miljöer

Vi som jobbar på Uhip har alla erfarenheter av stallmiljöer, livet med häst och även med hund. Vi gillar en aktiv livsstil och spenderar gärna mycket tid utomhus, vilket speglas i våra produkter som alla är sprungna ur behov som vi själva har upplevt. Både när det gäller design, funktion och material.  Vi började med att ta fram en kollektion av plagg anpassade för ryttaren. Kläder som skulle kunna användas både i stallet och på hästryggen. 

Av egna erfarenheter vet vi att våra kollektioner passar lika bra till hundförare som hästägare, vilket gör att vi nu ser våra plagg i ett bredare perspektiv när det kommer till användningsområde. 

Termokjolen för hundförare

Täckkjol är ett smidigt och praktiskt alternativ till överdragsbyxor och bylsiga termoplagg. Enkel att ta på och av med tvåvägsdragkedja framtill och bak för ökad rörlighet. Den passar bra till de flesta aktiviteter tillsammans med din hund och även för dig som instruktör när du, utan att frysa (oavsett väder) coachar dina deltagare. Kjolen har en innovativ lösning med benband som håller kjolen på plats i rörelse och blåst. 

Lång kappa

Vi har designat en lång och smidig kappa vars funktioner ger dig ett plagg att bära i både vardagslivet och under aktiviteter med din hund. En kappa som täcker från topp till knä. 

Specialanpassade jackor

Uhips jackor är stilrena och varma för att passa i alla årstider och aktiviteter för dig som hundförare. Materialvalen håller dig varm och torr i såväl lugna aktiviteter som högintensiv träning. 

Smarta ärmslut

De flesta av våra överdelar har nedfällbara ärmslut som smidigt kan fungera som handvärmare. Det finns hål för tumme och lillfinger (en funktion som i grunden är anpassad för ryttare), och som gör att du får fria händer när du behöver det. Modellen är specialsydd för aktiviteter och sporter där man föredrar tunna handskar, eller allra helst utan vantar för att enkelt kunna godisbelöna din hund. Det smarta ärmslutet på Uhips jackor hjälper dig att hålla värmen om händer och handleder med den enkla lösningen att knäppa loss och fälla ner.

Ärmslut_300x200.jpg

Ärmslut_uppvikt_knappar_300x200.jpg

Ärmslut_nedfälld_i_ficka_1200x799.jpg

Ärmslut_trench_nedfälld_300x200.jpg

Ärmslut_trench_uppfälld_300x200.jpg

Ärmslut_uppvikt_300x200.jpg

Rymlig luva som håller i motvind

Alla våra jackor och kappor har huvor som är stora nog för att kunna passa över en ridhjälm, vilket gör att du utan problem kan ha mössa, keps eller annan huvudbonad. Dragskon håller luvan på plats när du rör dig eller om det är stark vind. Föredrar du en enkel krage går det att avlägsna luvan, som sitter med tryckknappar. 

3in1_coat_navy_13.jpg

Tvåvägsdragkedjor, högt sprund och elastiska benband

Den oslagbara kombinationen av tvåvägsdragkedjor fram, högt sprund bak med antingen kappa eller dragkedja tillsammans med de elastiska benbanden är designade för ett aktivt liv.

Tvåvägsdragkedja

En dragkedja som går åt båda håll gör att du kan reglera din rörelsefrihet efter behov och gör det möjligt att till exempel cykla trots att du bär en lång och stilig kappa.

Kjol_dragkedja_arcticsport_navy_1557x961.jpg

Högt sprund bak med tryckknappar eller dragkedja

På baksidan av Uhips kappor och kjolar är plaggen designade med högt sprund, antingen med tryckknappar eller dragkedja. Det gör att du enkelt kan anpassa kappan efter aktivitet och behovet av rörlighet. 

Elastiska band håller kappan och kjolens sidor på plats

I nederkant av kappan och kjolens insida finns elastiska band som håller tyget på plats längs benen. En funktion som i grunden är framtagen för ryttaren, men som passar bra i utomhuslivets olika aktiviteter där du vill skydda låren mot regn och kyla även om du önskar öppna kappan eller kjolen nedtill. 

Lång-kappa-i-sadel_600x400.jpg

Parkas-i-sadeln_600x400.jpg

Kjol-i-sadel-600x400.jpg

Sprund-600x400.jpg

Kappa-i-galopp-600x400.jpg

Materialval

Vi har med medvetenhet valt ut material som lever upp till våra kunders förväntningar på värme, komfort och ventilation under alla aktiviteter. Isoleringen består av syntetdun som har god andningsförmåga, det värmer trots fukt och väta och torkar dessutom på nolltid.