Functional Pants

För ett aktivt liv runt hästen

Byxorna i vår familj Functional Pants erbjuds i unisexmodell och är skräddarsydda för arbete i stallet. De har en passform samt ett stretchigt material specialanpassat för aktiviteterna runt hästen där rörelsefriheten har prioriterats. Exempelvis för att kunna böja dig och sitta på knä obehindrat. Modellen är rak men vi har inte kompromissat med passformen trots att de är unisex. 

I övrigt erbjuder vi en i ett tyg för vinterbruk samt ett tunnare får vår och sommar. Snygg i stilren i sobra färger som vi som ryttare gillar. 

En annan funktionsbyxa är Uhips Stable Zip pants som har dragkedjor i sidan för enkelt av och på då du vill rida med byxan eller kanske om du vill använda den som skydd vid tävling. Den har då ett mer värmande och vattentåligt material.

Funktionsbyxor__AW21_778x778.jpg

Material

Byxorna är slitstarka och tåliga samtidigt som de är riktigt sköna och stretchiga. De är gjorda i ett tyg med 4-vägsstretch och materialet är snabbtorkande. Lightbyxan har ett tunnare material som är gjord för sommardagarna och vinterbyxan har ett kraftigare tyg med en borstad insida som är mjuk mot din hud.

 

Light Functional Pant: 91% Polyamide, 9% Spandex, Bionic ECO DWR

Functional Pant: 88% Polyamide,12% Spandex, Bionic ECO DWR

Stable Zip Pant: 90% Polyester, 10% Spandex, Bionic ECO DWR (WP: 8000 mm, MP: 5000g/m2/24h)