Eftersom våra plagg har dragkedjor som en central funktionalitet väljer vi dragkedjor från den ledande tillverkaren på marknaden, YKK. YKK har lång erfarenhet av att tillverka dragkedjor och genomför noggranna tester innan en dragkedja sätts i produktion. YKK används av de flesta ledande och namnkunniga outdoortillverkarna.

Funktionella tvåvägsdragkedjor

Många av våra plagg är utrustade med tvåvägsdragkedjor som gör det möjligt för dig att kunna dela dem eller öppna dem från båda håll. Det är viktigt att du ser till att dragkedjan inte kommer i snett då den kan fastna. Se till att dragkedjan är ordentligt fast och inte sitter snett.

För de plagg som kräver tvåvägsdragkedja i sin funktion är det inte bara dragkedjans kvalitet som styr hållbarheten utan även hur de används, dvs hur man gör när man sätter ihop dragkedjan och drar upp den påverkar dragkedjans livslängd. Vi delar med oss av instruktioner från tillverkaren YKK.

Garantitid

Vi är måna om att du som kund ska uppleva en hög kvalitet på våra plagg och har just vad gäller fel på en dragkedja en garantitid på 12 månader. Efter 12 månader är vi dessutom hjälpsamma med en lösning, som anpassas från fall till fall. Vår målsättning är att ingen skall känna sig missnöjd som äger en jacka, kappa eller kjol från Uhip!

Repamera 3.png

Samarbete med Repamera

Repamera är "Hela Sveriges skräddare" där du kan laga, tvätta, justera & måttanpassa kläder, skor & väskor - online. Företaget vann "Hållbara konsumtionspriset" 2022 för arbetet att få kläder och andra textilier att leva längre.

Läs om Uhip Repair på Repameras hemsida.