Häng med familjen Tobias och Malin Jönberg

Med en checklista lång som ett maratonlopp mitt i en vinter med snö, regn och lömska temperaturomslag gäller det att vara synkade som hästföräldrar.

Kylan är en tuff motståndare men med Uhips smarta produkter besegrar du den.

Ponnyföräldrar1.jpg

För Tobias och Malin Jönberg handlar allt om planering för att ro sina hästprojekt i land. Dottern Alicia, 12, tävlar redan på elitnivå medan
tävlingar för lillebror Casper, 9, är en ganska ny företeelse.

"För mig som är ute mycket i alla väder är det ett måste att ha kläder som är vindtäta och vattentåliga"

För det mesta har familjen Jönberg fem hästar i träning. Det blir långa dagar som oftast inte slutar förrän en bit efter klockan 21. Tobias och Malin gör mycket gemensamt men vissa uppgifter delar de upp mellan sig. Tobias sladdar ridbanan, hämtar spånpellets och hösilage, lusern, mineraler och annat foder. Han ansvarar för vattenpåfyllning, ser till att lastbilen är tankad och tvättad, handlar och lagar den mesta av familjens mat. Ett aktivt liv ställer krav på kläderna.

nordic_navy_kids_junior_jacket_skirt_navy_6.jpg

JönbergPonnyfamilj40.jpg

Att Uhip nu lanserat en kollektion för herrar är något Tobias gör en stor tumme upp för. Utan engagerade föräldrar, inga tävlande barn till häst. Krasst, men sant. Ridsporten ställer höga krav året runt men i synnerhet under det nordiska vinterklimatet är A och O att hålla sig varm för att hantera alla långa dagar i och kring tränings- och tävlingsbanorna.

- Det Uhip tagit fram är jättebra, det är en stor grej för mig. För oss ponnypappor har det tidigare inte funnits någonting i klädväg . När vi pappor åkt iväg med barnen till ridsportaffären har vi besviket noterat att det inte funnits några kläder alls för herrar. Uhip har vänt på det och förstått att det är viktigt att tillverka kläder även för papporna, framhåller Tobias.

JönbergPonnyfamilj21.jpg

Uhips Functional Stable Pant förenklar vardagen för Tobias, som tidigare tvingats använda sina dyra slalombyxor i sin hästvardag för att hitta något byxplagg som håller värmen. Det slipper han nu, tack vare stallbrallan.

Betyget är högsta tänkbara.

- Supersköna, byxan sitter riktigt bra. Jag använder brallorna varje dag och bland många fördelar har jag upptäckt att de nästan är helt smutsavvisande. Det är hur lätt som helst att borsta av dem. Byxan tål vind och är tillverkad i ett skönt material som gör att jag håller värmen, säger Tobias.

Malin tränar barnen i dressyr och markarbete, klipper hästar, fixar och knoppar manar, duschar hästar, byter bett och håller stallet rent. Hon kör barnen till och från stallet, närvarar vid träning, sköter familjens sociala medier och tränar själv regelbundet dressyr för att bättre kunna hjälpa barnen. Malin har använt Uhips kläder i flera år.

- Först och främst är kläderna snygga; utan en bra design köper man inte kläderna. Men det man också ser hos Uhip är att det finns en tanke ihop med ridningen. För mig som är ute mycket i alla väder är det ett måste att ha kläder som är vindtäta och vattentåliga, säger Malin.

JönbergPonnyfamilj26.jpg

Uhip har vänt på det och förstått att det är viktigt att tillverka kläder även för papporna.

Som en optimal vardagskombo har hon och Alicia kjol och jacka, perfekta lager-på-lager-plagg. Vid till exempel mockning kan jackan lätt kan tas av, medan kjolen ser till att hålla värmen. På samma sätt kan en ponnyförälder lätt hjälpa till att ta av kjolen om ryttaren blir varm vid ridning.

- En smart funktion som jag har upptäckt är dragkedjan som du drar uppifrån och ner. Det gör det enkelt för mig att hjälpa till med avklädning när Alicia sitter till häst. Bensnörena håller dessutom kjolen på plats och ser till att hålla värmen, säger Malin.

nordic_navy_kids_junior_jacket_skirt_navy_longjacket_1.jpg

Jackan är precis som brallorna. Snygg, rejäl, tål vind, håller värme och sitter bra

kids_jacket_navy.jpg

Händerna blir särskilt utsatta när man håller i tyglar och den justerbara ärmen är en riktigt fiffig idé.

Funktionen med nedfällbart ärmslut passar perfekt för deras vardag.

Händerna blir särskilt utsatta när man håller i tyglar och den justerbara ärmen
är en riktigt fiffig idé.
Häromdagen, när det var det blötsnö,
fällde Alicia ner ärmarna och höll sig varm medan hon red. Casper
stod bredvid och frös om händerna trots att han hade handskar på
sig, berättar Malin.

JönbergPonnyfamilj03.jpg

Tobias senaste tillskott på klädhängaren är Uhips nya stalljacka för herrar, även den försedd med smarta funktioner i ärmen.

-Perfekt för mig när jag till exempel ska länga stigläder eller spänna en sadelgjord. Det känns som en funktion som jag kommer att hitta mer och mer ju längre jag använder den. Jackan är precis som brallorna; snygg, rejäl, tål vind, håller värme och sitter bra. När jag mockade i stallet för några dagar sedan fick jag ta av den eftersom den höll värmen f-ö-r bra. Det är ett gott betyg till jackan, säger Tobias.